Xiaomi Redmi Note 8T


Xiaomi Redmi Note 8T har en design och specifikationer som du vanligtvis skulle betala mycket mer för och känns relativt snabb också.
Xiaomi tillverkar produkter som erbjuder stort värde för pengarna.  Den kinesiska tillverkaren visade gång på gång under de senaste fem åren att den absolut kan dominera i detta avseende och det märks tydligt även med denna smartphone.
Detta är en minimal uppgradering i jämförelse med den vanliga Xiaomi Redmi Note 8, i det stora hela är det samma mobiltelefon och den enda skillnaden är att den här mobilen kommer med funktionen NFC som gör det möjligt att betala direkt med mobilen i affärer och restauranger.
Xiaomi Redmi Note 8T täcks av ett lager Gorilla Glas både på framsidan och baksidan, vilket ger ett mer elegant intryck. De flesta smartphones till det här priset är konstruerade av plast.
I displayens överkant sitter en liten flärp där selfie kameran är placerad och på baksidan sitter fyra kameralinser samt en fingeravtrycksläsare.
Den har ovanligt nog ett hörlursuttag och i telefonens underkant sitter den moderna USB Typ C porten.


Displayen är en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum) vilket innebär att displayen är ganska skarp och tydlig med bra kontrast.
Bildförhållandet är 19:5 medför att skärmen har en modern design som följer rådande trenden med displayer.
Den har en utmärkt storlek för multimedia konsumtion som att till exempel titta på Netflix och spela mobil spel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 665 processor på 2 GHz och det rör sig om en ganska kraftfull budgetprocessor som klarar av det mesta men utan att ligga på samma nivå som de processorer som sitter i toppmodellerna. Den här mobilen är en budgetmobil i mellansegmentet och den lanserades nu i November 2019.
Med ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 64 GB klarar sig de allra flesta användare utmärkt vid det dagliga användandet. Minneskort är även möjligt att montera in och microSd kort på upp till 256 GB går att använda i den här mobilen.
Det finns också en basmodell med ett RAM minne på 3 GB och ett inbyggt minne på 32 GB.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie med Xiaomis egna skinn MIUI 10.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar och på baksidan sitter en kamera på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar ( macro lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Kamerakvaliteten är fullt godkänd och de kameror som sitter i mobiltelefonen är fullt kapabla till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för snabbladdning. Batteritiden är bra och man klarar sig en och en halv dag på en laddning vilket bör anses vara ganska bra då många mobiltelefoner knappt klarar en dag på en laddning.
Xiaomi Redmi Note 8T har ett pris runt 2290 kronor vilket är otroligt billigt med tanke på vad man får för pengarna.
Ifall man inte vill beställa sin smartphone via avbetalning genom sin teleoperatör och helst vill handla sin mobil kontant är denna smartphone ett bra alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.