LG Velvet


LG Velvet en budgetmobil i övre mellansegmentet har lanserats i tillverkarens hemland Sydkorea och kommer enligt LG att lanseras på andra marknader senare i Maj 2020. 
Mobiltillverkaren har de senaste åren kämpat med vikande försäljningssiffror och har inte haft någon riktig succé sedan LG G3 som lanserades redan 2014.
LG Velvet är ett seriöst försök att återuppliva märket och få igång försäljningen igen med en designfokuserad mobil med bra prestanda.
Telefonen har en stor display med bildförhållandet 20:5 vilket ger gott om utrymme för filmtittande och mobilspelande.
Både kanterna runt displayen och kanterna runt baksidan av mobilen är lätt kurvade för att ge en skön känsla i handen när man håller i den.
Ramarna runt displayen är som ofta är fallet hos lite dyrare mobiltelefoner tunna och längst upp sitter en liten flärp för selfie kameran.
När man vänder runt telefonen ser man att LG har valt att inte använda någon utstickande kameramodul likt de flesta andra mobiltelefoner har nu för tiden. Istället har man valt att placera kameralinserna i storleksordning under varandra och det är något nytt och fräscht.
Det sitter ingen fingeravtrycksläsare på baksidan eftersom denna sitter under displayens yta vilket är ganska vanligt hos dyrare flaggskepps mobiler.
Telefonen har stereo högtalare och ett hörlursuttag vilket är två positiva inslag hos den här mobilen. Det finns ytterligare två trevliga inslag nämligen en IP-68 Certifiering och en MIL-STD-810G Certifiering som gör smartphonen extra tålig. Den klarar av att ligga på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada och den överlever sannolikt ett tapp i backen. 

Displayen är AMOLED display på 6,8 tum och har bildförhållandet med 1080×2460 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). 
En stor, skarp display med utmärkt färgåtergivning och betraktningsvinkel vilken duger gott och väl för filmkonsumtion.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det är en budgetprocessor i övre mellanklass. Den är kraftfull men inte lika kraftfull som en processor som brukar användas i flaggskepps mobilerna. En av de saker som avgör i vilken kategori av mobiltelefoner en mobiltelefon hamnar är just typen av processor.
RAM minnet är på 8 GB och det inbyggda minnet är på 128 GB. Detta är naturligtvis extremt bra prestanda som ligger på flaggskepps nivå och mycket med LG Velvet ligger nära toppmodellerna prestanda men sedan kommer plötsligt processorn som inte ligger på samma nivå. Det gör den här mobilen till en märklig blandning av budgetmobil och toppmobil. 
Selfie kameran i flärpen är på 16 Megapixlar och är en vidvinkel lins.
På baksidan sitter tre kameralinser på 48 Megapixlar, 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. De har PDAF, optisk bildstabilisator samt LED blixt.
Det inbyggda batteriet är på 4300 mAh och har stöd för snabbladdning är snabb trådlös laddning.
LG Velvet hamnar väldigt nära flaggskepps mobilernas prestanda men utan att nå ända fram. Den har inte någon topp processor och kan därför inte räknas som en flaggskepps mobil. Trots det ser den ut att få en prislapp som hamnar nära just toppmobilerna och det medför att LG saboterar för sig själv. 
Priset är förstås lite svårbedömt på grund av att mobiltillverkaren inte ännu har angett något eventuellt svenskt pris men vissa amerikanska teknikskribenter spekulerar i ett pris runt 730 dollar som lägsta möjliga pris. Ett svenskt pris skulle om den gissningen är korrekt landa på 7145 kronor före svenska momsen och säljarens vinst. 
Det höga priset kan göra LG Velvet svårsåld och det var ju meningen att den här mobilen skulle hjälpa till att få LG upp på banan igen. Den skulle locka konsumenternas intresse och leda till kraftigt ökade försäljningssiffror för LG och det finns inte någon chans att lyckas ifall kostnaden för produkten är för hög.
Varför köpa en LG Velvet när man till exempel kan få en OnePlus 8 med årets topp processor för 7690 kronor? 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.