Motorola Edge


Motorola har nyligen presenterat två nya smartphones i samma serie nämligen Motorola Edge Plus och Motorola Edge.
Motorola Edge är det billigare alternativet till flaggskepps mobilen Motorola Edge Plus och den är både lättare och tunnare.
På de flesta punkter rör det sig om samma telefon men med några avgörande skillnader. Den stora skillnaden är att Motorola Edge har en Snapdragon 765 processor under chassit och den dyrare modellen använder den mer kraftfulla Snapdragon 865.
Designen är densamma med samma stora display vars långsidor kurvar sig i en nästan nittio gradig vinkel över kanterna.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan är av plast som har täckts av flera lager glas.
Motorola Edge Plus är en snyggt designad och välkonstruerad smartphone med stereo högtalare, hörlursuttag och en fingeravtrycksläsare under displayens yta.


Displayen är en AMOLED display på 6,7 tum med bildförhållandet 21:9 och denna display har 1080×2340 pixlar.
Pixeltätheten landar därmed på 385 ppi (pixlar per tum) så den är ganska skarp och tydlig.
Likt flaggskepps mobilen Motorola Edge Plus når displayen långt ut på kanterna med tunna ramar runt om och det finns inte någon flärp för att husera den främre kameralinsen. Denna sitter i ett runt hål i displayens överkant.
Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Bilduppdaterings frekvensen för displayen ligger på 90 Hz som ger ett bättre, snabbare flyt när man använder displayen. Den vanliga bilduppdaterings frekvensen har tidigare varit och är till viss del fortfarande på 60 Hz även om det förmodligen inom endast ett par år kommer att användas i samtliga mobiltelefon kategorier. För tillfället använder mest flaggskepps mobiler en högre bilduppdaterings frekvens.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 765G processor på 2,4 GHz och det medför att Motorola Edge hamnar i mellansegmentet även om den här mobilen har så pass mycket kraft att den ligger relativt nära toppmodellerna.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 6 GB men samma mängd internminne.
Den främre kameralinsen är på 25 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 16 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och slutligen en TOF 3D djupsensor.
De bakåtriktad kamerorna har PDAF, 2×optisk zoom och en LED blixt.
Operativsystemet är den senaste versionen Android 10 och som vanligt när det gäller Motorola rör det sig om en nästan helt ren version vilket alltid är en fördel.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning. Det faktum att batteristorleken är mindre än hos syskonet Motorola Edge Plus gör att den billigare modellen är tunnare.
Motorola Edge är ett billigare alternativ än Motorola Edge Plus och den är tillräckligt snabb för att klara av det mesta utan problem inklusive att spela mobilspel som är mer tekniskt krävande.
Stereo högtalarna och den stora displayen ger en utmärkt multimedia enhet lämpad för mobilt spelande och filmkonsumtion.
Den här mobilen har en prislapp på 6490 kronor och det gör den till ett bättre val än Motorola Edge Plus som delar design och samtidigt har en snarlik prestanda.
Om det är topp prestanda du behöver och vill ha kan du kolla upp OnePlus 8 som har ett pris på 7690 kronor vilket är mycket billigare än vad toppmodellen Motorola Edge Plus kostar.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.