Olika typer av mobilanvändare.

Mobiltelefoner har blivit en absolut nödvändighet för den moderna människan över hela världen. Orsaken är att de har så många användbara funktioner som underlättar livet. De är inte längre endast en bärbar telefon som uteslutande används för telefonsamtal utan de kan göra så mycket mer än så. Dagens tekniskt avancerade enheter kan lagra information, ta bilder, skicka mail och sms, visa film, vara en musikspelare och en spelmaskin för att nämna några saker.
I dagens samhälle är oddsen för att någon inte äger en mobiltelefon i det närmaste noll.
Vi äger nästan allihop minst en mobiltelefon men skillnaden mellan hur vi använder våra mobiler är stor. Det existerar många olika typer av mobilanvändare.

The early adopter är en person som bara måste ha den senaste tekniken och den allra bästa mobiltelefon som finns på marknaden. Oavsett vad du har har de alltid något som är bättre.
En typisk smartphone de skulle välja är den vikbara Huawei Mate XS som med sin topp prestanda och innovativa design helt klart imponerar på alla som ser den.
Av naturliga orsaker byter en early adopter mobil väldigt ofta eftersom utvecklingen ständigt går framåt så att det alltid finns något nytt och fräscht att se fram emot.

The always plugged on är typen av användare som alltid har sin smartphone fäst i handen. Det spelar ingen roll vad de gör, telefonen är alltid i närheten. 
De är ofta aktiva på sociala medier, tittar på Netflix och YouTube eller spelar enklare mobilspel bland annat. En typisk smartphone de skulle välja är någon som erbjuder stabil prestanda som duger gott och väl. Det behöver inte vara någon toppmobil de använder men det är ofta det.

The Loyalist har fått ett väldigt positivt intryck av en mobiltelefon från en tillverkare och som känner en stor varumärkes lojalitet mot just det märket. Varje gång de tänker skaffa en ny smartphone väljer de en från samma mobiltillverkare och det spelar ingen som helst roll ifall det finns bättre alternativ hos konkurrenterna. När de ska välja mobiltelefon tittar de endast på just sin favorit tillverkares produktkatalog och struntar helt i alla andra alternativ. Samsung och Apple har många lojala kunder som återkommer gång på gång.

Basic users klarar av att ringa samtal och skicka sms men är helt okunniga om allt det andra deras mobiltelefon kan utföra. Det är ingen idé att försöka upplysa dem om vad man kan använda sin mobiltelefon till eftersom de helt enkelt inte är intresserade. 
En del av dem är till och med lite rädd för sin smartphone. Den här kategorin av användare väljer första bästa mobil när det är dags att byta. De jämför inte alternativen och det slutar ofta med att de väljer en enkel budgetmobil på ren impuls. I värsta fall kan de välja en dyr flaggskepps mobil som någon oseriös säljare har lurat på dem. 
Basic users byter telefon väldigt sällan, det krävs nästan att deras mobiltelefon pajar helt innan de skaffar sig en ny.

The mobile professionals har inga problem med att använda de mest komplexa mobiltelefonerna med alla spännande funktioner. De känner att bra specifikationer är extremt viktigt och de är väldigt pålästa angående vilka mobiltelefoner som passar dem bäst. De gör absolut inte något impuls köp utan spenderar mycket tid för att jämföra olika mobiltelefoner innan de väljer.
De har ett stort tekniskt intresse och är väldigt kunniga inom området mobiltelefoner.
En person i den här kategorin skulle kunna välja en av årets absoluta toppmodeller eller en budgetmobil i mellansegmentet. Det viktiga är att man får en så bra mobil som möjligt inom den budget man har. En OnePlus 8 skulle tänkas vara en favorit bland dem på grund av att den erbjuder topp prestanda till ett bra pris.

The mobile gamer är egentligen bara intresserad av en enda sak. Nämligen att äga en supersnabb, kraftfull mobiltelefon som klarar av de mest krävande mobilspelen utan problem. Det är kraft, stora högkvalitativa displayer och fantastisk batteritid som gäller för dem. De riktigt hardcore väljer gärna speciellt anpassade gaming mobiler som till exempel Asus ROG Phone 2, Nubia Red Magic eller Xiaomi Black Shark 2.









Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.