Huawei P30 Pro New Edition

Detta är förmodligen inte någon ny information för dig som läser detta nu men Huawei har svartlistats av amerikanska regeringen vilket har skadat Huaweis försäljningsframgångar utanför hemlandet Kina.
Amerikanska företag får inte längre göra affärer med mobiltillverkaren och det har medfört att deras senaste mobiltelefoner har saknat den officiella versionen av operativsystemet android. Det finns följdaktligen ingen PlayStore, inget Gmail, inget Google Chrome och så vidare i dessa smartphones. Det generella app utbudet i övrigt bli också rätt så begränsat eftersom det är långt ifrån alla apputvecklare som vill göra om redan befintliga applikationer för att fungera med Huaweis mobiltelefoner. Marknaden blir så mycket mindre då de apparna endast når Huawei ägare. Till skillnad från Googles PlayStore som når nästan alla tillverkares mobiltelefoner.
Huawei har hittat ett litet kryphål för att på ett sätt komma runt handelsförbudet och det är att uppgradera en befintlig, redan certifierad modell och sälja den som en delvis ny modell.
Det är vad som ser ut att hända med en enligt obekräftade uppgifter en ny smartphone som kallas Huawei P30 Pro New Edition.

Så länge det är en smartphone som lanserades innan blockaden trädde i kraft får Huawei helt lagligt släppa nya versioner av redan existerande mobiltelefoner. 
Designen får inte ändras nämnvärt men man får välja nya färger på chassit och man får inte uppgradera processorn utan telefonen måste behålla samma processor som ursprungs mobilen. Hela poängen är nämligen att modellen inte riktigt ska räknas som en helt ny smartphone för att på det sättet kunna använda den licensierade versionen av operativsystemet android.
Förvänta dig med andra ord inte att den nyare, ändå mer kraftfulla Hisilicon Kirin 990 processorn kommer sitta i den här mobilen.
Huawei får som sagt inte byta ut processorn.
Om Huawei P30 Pro New Edition verkligen lanseras vilket verkar troligt eftersom Huawei har gjort på samma sätt tidigare med andra mobiltelefoner har den full tillgång till alla Googles tjänster.
Det som är möjligt att ändra när det gäller specifikationerna är RAM minnet, internminnet, kamerorna och enligt vissa uppgifter även en färskare version av android.
Det är en aning svårbedömt ifall Huawei  P30 Pro New Edition kommer att väcka nyfikenhet och om en större mängd konsumenter kommer att skaffa denna smartphone. 
Personer som redan är inbitna Huawei användare och som inte redan äger en Huawei P30 Pro kanske beställer ett exemplar men hur stort blir intresset hos alla andra?
Den typ av användare som vill ha den senaste topp processorn i sin flaggskepps mobil lär undvika mobilen då den har förra året topp processor.
De personer som inte behöver den senaste flaggskepps processorn för att bli nöjd kan visserligen bli intresserade men en förutsättning är att Huawei lyckas få den stora massan att förstå att Huawei P30 Pro New Edition kommer med en licensierad version av android till skillnad från Huawei P40 Pro som kommer med den öppna versionen av operativsystemet och därmed helt saknar Googles tjänster.
Huawei kan mycket väl lyckas om de gör allt på helt rätt sätt.
Enligt mig måste telefonen ha nya färger som konsumenterna tycker om, ett mer överkomligt pris som ökar intresset för de prismedvetna samt en tillräckligt stor uppgradering av själva mobiltelefonens komponenter. 
Huawei P30 Pro New Edition blir bara konstgjord andning som förhoppningsvis hjälper till att öka Huaweis försäljningssiffror i Europa under en tid. På lång sikt är det här inte en lösning på problemet. 
Skulle du köpa ytterligare en ny smartphone baserad på Huawei P30 Pro även 2021 när processorn är två år gammal? 
Enligt information jag har läst på nätet har den nya mobiltelefonens baksida en ny tvåfärgad design. Övre delen av baksidan har en glansig yta och den nedre delen en matt yta. Självklart är chassit och övriga detaljer som antal kameralinser och dess placering densamma som hos originalet. 
Om du likt mig har uppfattningen att Huawei har felbehandlats och därför vill stötta företaget genom att köpa deras smartphones är Huawei P30 Pro New Edition det bästa alternativet på grund av att det är en toppmobil och den har fullt Google stöd.
Nu får vi bara avvakta och se om den här mobilen lanseras här i Sverige. 


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.