Flaggskepps dödaren POCO F2 Pro


POCO F2 Pro är en ny smartphone som är en av de mest prisvärda mobiltelefonerna 2020.
Den här mobilen har årets topp prestanda till ett överkomligt pris och det gör den till en så kallad flaggskepps dödare. Det vill säga en mobiltelefon som erbjuder samma typ av specifikationer som konkurrenternas dyra toppmodeller men till en betydligt lägre kostnad för oss konsumenter och det gör den väldigt intressant.
POCO F2 Pro är i huvudsak samma telefon som Xiaomi Redmi K30 Pro både på utsidan och insidan.
Kanterna runt telefonen är gjord av metall och baksidan och framsidan är täckt av glas precis som många andra av dagens mobiltelefoner.
Displayen är stor med tunna ramar och saknar helt flärp eftersom selfie kameran sitter i en motoriserad kameramodul som glider upp ur chassit när man vill ta bilder med den främre kameralinsen.
Under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare så på baksidan sitter endast de fyra kameralinserna. Dessa sitter placerade i en rund kameramodul som sticker ut något från chassit. 

Displayen är en AMOLED display på 6,67 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar. Det ger en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas 5. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Med så mycket internminne från start behöver man knappast någon plats för ett minneskort.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 865 processor på 2,8 GHz och det handlar om en av årets absoluta topp processorer.
Mobiltelefonen har inte bara samma topp processor som Xiaomi Mi 10 Pro, Samsung Galaxy S20 och OnePlus 8 för att nämna några telefoner. Den kommer också med ett avancerat kylningssystem som tillverkaren kallar LiquidCool Technology 2.0. Perfekt för oss som gärna spelar mer tekniskt krävande mobilspel eftersom mobilen kyls ner och därmed klarar långa spelsecioner utan att telefonen blir varm. Dessutom får man längre batteritid.
POCO F2 Pro är tänkt att imponera på oss som vill få mer pengar över när vi beställer en ny smartphone och ändå få topp prestanda och kvalitet.
Denna smartphone har flera saker som vi smartphone nördar gärna vill ha hos vår smartphone. Nämligen hörlursuttag, IR Blaster (fjärrkontroll funktion), popup kameramodul, ett stort batteri, en stor display utan flärp och snabbladdning.
Selfie kameran är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 5 Megapixlar (telefoto lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt slutligen en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, Autofokus och dubbla LED blixtar.
Batteriet under chassit är på 4700 mAh och har stöd för Quick Charge 4+ vilket innebär att telefonen laddar 100 procent på 63 minuter.
Enligt uppgifter på nätet lär den bättre varianten av POCO F2 Pro här i Sverige kostar 6800 kronor och det är faktiskt flera tusenlappar mindre än de flaggskepps mobiler den konkurrerar med.
Den närmaste konkurrenten OnePlus 8 kostar som en jämförelse 7690 kronor. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.