Xiaomi Mi Note 10 Lite


Xiaomi är ett företag som erbjuder mobiltelefoner med extremt högt värde till mycket konkurrenskraftiga priser. En bra sådan smartphone var Xiaomi Mi Note 10 som är en telefon som har imponerat på många personer.
Sex månader senare är Xiaomi tillbaka med en annan telefon i den här serien nämligen Xiaomi Mi Note 10 Lite som är tänkt att vara ännu en mobiltelefon med ett hårt pressat pris vilket ska medföra att den säljer i extremt många exemplar. Det är mycket möjligt att Xiaomi Mi 10 Lite kommer att bli en stor försäljnings framgång över hela världen inklusive i Sverige.
Xiaomi Mi Note 10 är en välkonstruerad smartphone med böjda glaskanter och en solid aluminiumram runt om chassit. Även om den är välbyggd är designen inte direkt unik. Mobilen använder samma typ av design som många andra av dagens mobiltelefoner.
Displayen är stor med tunna ramar och i displayens överkant sitter en liten flärp.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta likt den gör hos en hel del av de moderna flaggskepps mobilerna. 
Xiaomi Note 10 och Xiaomi Note 10 Lite har mycket gemensamt men de skiljer sig åt när det gäller kamerorna och priset som förstås är lite lägre hos Lite modellen.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med bildförhållandet 19:5 och den här displayen har 1080×2340 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på 398 ppi (pixlar per tum).
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 730G processor på 2,2 GHz.
Den relativt kraftfulla processorern ansvarar för allt som händer på Mi Note 10. Det är inte det snabbaste chipet som finns idag, men det är ett av de mest aktuella och dess kraft är mer än tillräckligt för att klara av mer tekniskt krävande arbetsuppgifter. 
Processorn är en sorts processor som är framtagen för att sitta i mobiltelefoner i övre mellansegmentet.
RAM minnet är på 6 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men den modellen kostar förstås lite mer än basmodellen.
Ett internminne på 64 GB räcker dock gott och väl för de flesta användare. Men är du en person som laddar ner mycket appar, tankar ner film och tar mycket bilder som du sedan sparar i din mobiltelefon är minneskapaciteten inte tillräcklig.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en 2 Megapixlars Makro lins samt en djupsensor på 5 Megapixlar.
Kamerorna har PDAF, Laser autofokus och fyra LED blixtar.
Det inbyggda batteriet är på 5260 mAh och har stöd för snabbladdning. Det stora batteriet borgar för en fantastisk batteritid och det bör innebära närmare två dagars användning på en laddning vid vanligt användande. Det är klart att om man tillbringar timmar med att titta på streamad film eller spela mobilspel så töms batteriet fortare än så.
När batteriet väl börjar bli tomt finns snabbladdning så det går snabbt att ladda batteriet fullt igen.
Xiaomi Redmi Note 10 Lite kostar runt 4490 kronor och det är en bra prissättning men när man kan få den bättre Xiaomi Redmi Note 10 som har bättre kameror (mer Megapixlar) och erbjuder mer internminne för 5490 kronor skulle jag rekommendera att lägga till de pengar som fattas och helt enkelt beställa Xiaomi Redmi Note 10 istället.








Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.