Modern Combat Versus

Nu när jag har spelat Modern Combat Versus i några månader kan det vara dags att summera vad jag tycker om spelet så här långt.
Modern Combat Versus är ett strömlinjeformat online First person shooter I mobilformat.
Det är ett science fiction spel för flera spelare som följer de senaste trenderna inom konsolspel i den genren.
Spelet är tydligt inspirerat av Destiny, Overwatch, Titanfall och Borderland 3.
I varje spelomgång kämpar två lag med fyra spelare mot varandra. I vanligt spelläge spelar man med/mot random personer men om man startar upp en klan är det möjligt att spela med kompisar. Målet är att ta över vissa områden i spelet och behålla makten över detta område genom att döda alla motståndare som kommer din väg.
Innan varje spelomgång får man välja bland de karakrärer man har tillgängliga och när man har låst upp samtliga har man tjugo karaktärer att välja bland. 
Dessa karaktärer kallas i spelet för agenter.
Det finns en agent för varje spelstil men i början har man endast tillgång till en och resten låses upp varefter du spelar via så kallade loot boxes.
Även agenternas vapen, styrka och uthållighet ökas på stegvis under spelets gång och det medför att dina spelkaraktärer dör ganska lätt i början men detta blir bättre med tiden. Om du precis har börjat spela och tycker att det är irriterande tråkigt att din agent dör så lätt, håll ut för det kommer att bli mer kul att spela efter ett tag.
Jag upplever personligen att det är mycket roligare att spela efter ett par dagars spelande än det var i allra första början och det gör att det lönar sig att kämpa på. Att bygga upp sina spelkaraktärer och se till att de blir starkare och tåligare är skoj och när man lyckas låsa upp en ny agent blir det alltid spännande att se vad man har fått.
Varje agent har bara tillgång till ett enda vapen som inte går att byta ut och varje agent har sin speciella förmåga vilka bara går att använda en kort period. Därefter behöver specialförmågan laddas upp igen innan man kan använda den igen.
Skottlosningen sker automatiskt när ditt vapen är riktat mot en motståndare och att använda siktet för ökad precision är en enkel fråga om att dubbelklicka på skärmen.
Vänster sida av skärmen styr i vilken riktning din agent rör sig och den högra sidan styr åt vilket håll du skjuter.
Din agent slutar att skjuta när din fiende är död eller när du har slut på skott och behöver ladda om men skott tar aldrig helt slut. När din agent börjar ladda om bör du söka skydd så att du inte mejas ner av någon i motståndarlaget eftersom du vid dessa tillfällen är extra sårbar.
 
Modern Combat Versus har en för mobilspel ovanligt fin grafik och banorna är ganska stora vilket betyder att man som spelare behöver ha en mobiltelefon med tillräckligt med RAM minne och internminne samtidigt som processorn måste vara relativt kraftfull.
Det är inte spelbart på någon billig lågbudget mobil utan man behöver åtminstone ha en budgetmobil i mellansegmentet. 
När man för första gången startar upp spelet får man en kort handledning som täcker grunderna för hur kontrollerna fungerar men det är egentligen överkurs för oss som har spelat den här typen av mobilspel tidigare.
Ingen historia berättar bakgrunden till vad spelet handlar om men om man vill veta lite om varje agents bakgrunds berättelse går det att läsa när man går in i agentens uppgraderings inställningar.
I sitt spelupplägg liknar Modern Combat Versus det populära dataspelet Counter Strike 
men likheterna slutar där. 
Estetiskt sett är spelet väldigt tilltalande med en läcker grafik, utmärkt flyt i spelet och bra ljud. Till och med i intensiva strider flyter allt på i bra takt utan att lagga. 
Modern Combat Versus är ett spännande mobilspel som är tillfredsställande att spela. Mer så efter att karaktärerna börjar att uppgraderas. 
En liten detalj som kan bli en aning irriterande med tiden är agenternas repliker då de är få och upprepas allt för många gånger.
Om du är intresserad av att prova på ett bra, gratis first person shooter spel är Modern Combat Versus väl värt att ladda ner till din smartphone men du behöver en mobiltelefon med gott om internminne och med en tillräckligt kraftfull processor som garanterar en smidig spelupplevelse.
När jag spelar Modern Combat Versus upplever jag att det är svårt att sluta spela på grund av att spelet är så beroende framkallande och det brukar vara ett bra betyg för spel.
Att spelet har fler än tio miljoner nedladdningar på Google PlayStore är ytterligare en indikation på att Modern Combat Versus är ett bra och populärt mobilspel.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.