Asus ROG Phone 5 Ultimate Edition


Det råder ingen tvekan om att Asus ROG Phone 5 Ultimate Edition är ett kraftmonster till  speltelefon med den alla de senaste och bästa hårdvaran. Denna flaggskepps mobil har ett stort fokus på spelcentrerade funktioner som kommer att glädja dess målgrupp.
Den har en matt vit baksida dekorerad med svarta och neonblå accenter som gör att mobilen tydligt visar hur pass unik den faktiskt är. Det finns en svartvit display remsa på baksidan som kan ställas in att visa olika symboler när man använder mobiltelefonen för att spela mobilspel, laddar mobilens batteri eller får ett samtal för att nämna några exempel.
Det här är verkligen en vacker telefon m inan stolt bära med sig och ofta får frågor om från omgivningen på grund av dess unika design.
Ultimate levereras med en AeroActive Cooler 5 som är en liten minifläkt som monteras fast på mobiltelefonen för att kyla ner processorn när den arbetar under hård påfrestning. 
ROG 5 har två USB C-portar, två beröringsbaserade utlösare på ena långsidans kanter, framåtvända DTS-X stereo högtalare med 24 bitars ljud på 192 kHz samt en stor display med fingeravtrycksläsare under displayens yta. . Du får också ett 6000 mAh batteri som egentligen är två sammankopplade batterier på 3000 mAh vardera.
Det här är en verklig flaggskepps mobil på alla punkter förutom en och det är kamerakvaliteten som är bra men inte ligger på den högsta nivån.

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med 1080×2448 pixlar och en pixeltäthet på 395 ppi (pixlar per tum). Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus vilket är ett extremt tåligt skyddsglas. Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 144Hz. Den stora, skarpa och tydliga displayen är av högsta kvalitet vilket är det ultimata för mobiltelefoner med denna inriktning mot att vara en multimedia enhet och på den fronten levererar Asus verkligen.
Processorn är den senaste åttakärniga topp processorn från Qualcomm nämligen Snapdragon 888 på 2,8 GHz och RAM minnet är på otroliga 18 GB. Det inbyggda minnet är på hela 512 GB och med så pass mycket internminne har man knappast behov av att kunna utöka minneskapaciteten så mobiltelefonen saknar plats för minneskort.
När det gäller allmän prestanda flyger Asus ROG 5 Ultimate Edition fram särskilt om du ställer in displayens bilduppdateringsfrekvens till 144Hz. Allt flyter på bra och Appar laddas snabbt och alla spel fungerar utöver förväntningarna.
Ingenting saktar ner den här telefonen, inte ens Genshin Impact, Call Of Duty eller Fortnite som är mer krävande mobilspel när man spelar på de högsta grafiska inställningarna.
Telefonens programvara är fylld med många spelcentrerade inställningar. 
Operativsystemet är Android 11 men med det hårt anpassade gaming skinnet ROG UI. 
Selfie kameran är på 24 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt och är kapabla till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden. Men det är klart att kamerakvaliteten inte ligger i fokus när det gäller mobiltelefoner av den här typen.
Batteriet är på 6000 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W. Det är självklart att en spelcentrerad smartphone som Asus ROG Phone 5 Ultimate Edition måste ha ett stort batteri som garanterar långa intensiva, spelsessioner och den höga bilduppdaterings frekvensen gör detta ändå mer nödvändigt. Batteriet töms fortare när displayen körs på en bilduppdaterings frekvens på 144Hz men det är fullt möjligt att ändra detta i inställningarna för att ge en längre batteritid.
När du spelar och är ansluten till laddaren kommer ROG Phone 5 Ultimate Edition att driva spelet med strömmen från kabeln istället för att ladda batteriet. Detta förhindrar att telefonen blir varmare vilket kan påverka spelprestandan negativt.
Om ditt mål är att få bästa möjliga mobilupplevelse är det här mobilen för dig. Om du är en hardcore mobilspelare likt mig erbjuder ROG Phone 5 Ultimate Edition en uppsjö av alternativ och kringutrustning för att se till att du får bästa möjliga prestanda hos alla dina favoritspel.
Asus ROG Phone 5 Ultimate Edition kommer att släppas i en begränsad upplaga och kommer inte att säljas i alla länder och med den absoluta topp prestanda man får kostar den naturligtvis väldigt mycket. Men det finns en standard modell i form av Asus ROG Phone 5 och den kostar 10 490 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?