Samsung Galaxy A52

Samsungs A-serie är mobiltelefontillverkarens  mest populära. Smartphones i den serien är billigare än de i S-seriens flaggskepps familj men levererar oftast en fullt acceptabel upplevelse. När det gäller försäljnings siffror säljer Samsung många fler mobiltelefoner i  Galaxy A-serien än flaggskepps mobiler.
Samsung Galaxy A52 5G som är en ny smartphone i övre mellansegmentet m har en smidig, modern design och är samtidigt välkonstruerad. Den har rundade hörn, en hålslagsselfie kamera och en plastbaksida med en matt finish.
På baksidan sitter fyra kameralinser i en rektangulär kameramodul i vänstra övre hörnet men det finns ingen bakre fingeravtrycksläsare då den istället är placerad under displayens yta.
Samsung Galaxy A52 5G är IP67 Certifierad vilket innebär att den klarar av att vara på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada. Den är även dammtålig.
Enligt Samsung har Samsung Galaxy A52 stereohögtalare med Dolby Atmos teknik som ökar volymen med upp till 43% jämfört med föregående modell.

Displayen av typen AMOLED är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket resulterar i en pixeltäthet på 405 ppi (pixlar per tum). 
Om du letar efter en smartphone för att titta på video eller spela mobilspel på kommer du troligen inte att bli besviken på den här displayen. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Det finns ett runt hål i mitten av överkanten för den främre kameralinsen och ramarna runt displayen är tjockare än de hos flaggskepps mobilerna.
En av de stora uppgraderingarna jämfört med Samsung Galaxy A51 är bilduppdaterings frekvensen på  120Hz som är en funktion som vanligtvis är reserverad för flaggskeppstelefoner. Detta innebär i princip att bilden på din skärm uppdateras snabbare än på de flesta andra smartphones vilket i sin tur ger en mjukare upplevelse när du bläddrar genom sociala medier eller spelar mobilspel.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 750G processor på 2,2 GHz och det är framförallt processorn som gör att Samsung Galaxy A52 hamnar i övre mellansegmentet av mobiltelefoner. RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 128 GB med plats för minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva mer utrymme. 
Det finns också en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett internminne på 256 GB.
Den framåtriktade kameralinsen är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och den har på baksidan ytterligare fyra kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), en Makrolins på 5 Megapixlar och en djupsensor på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och LED blixt.
Kamerakvaliteten är godkänd och kamerorna är kapabla till att ta fina bilder vid bättre ljusförhållanden. Bilder som duger för att lägga upp på sociala medier.
Samsung Galaxy A52 5G har ett 4500 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 25W men den laddare som kommer med mobiltelefonen är en snabbladdare på 15W vilket är synd. Om man vill kunna ladda batteriet fullt så fort som möjligt blir man tvungen att köpa en ny laddare på 25W och det är en extra utgift.
Priset landar på 4690 kronor och det är ett helt okej pris men man kan få en OnePlus Nord för 3990 kronor ifall man beställer varianten med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB. Då får man mer RAM minne och en marginellt kraftfullare processor till en lägre kostnad. OnePlus Nord är alltså en bättre deal om man vill få mer för pengarna och det vill de flesta förstås. 
Jämför alltid prestanda och funktioner mellan smartphones i ungefär samma prisklass för att hitta bästa möjliga mobiltelefon för pengarna. Läs gärna recensioner innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska skaffa för på det sättet undviker man även felköp.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?