Samsung Galaxy Xcover 5


Samsung har presenterat en ny tålig smartphone kallad Samsung Galaxy Xcover 5 och det är en kompakt mobiltelefon som klarar ett fall på 1,5 meter utan att gå sönder. Den här också en IP,-68 Certifiering vilket innebär att den kan vara på 1 meter djupt vatten i upp till 30 minuter och att den är helt tätt mot damm och smuts. Den här mobiltelefonen har slutligen även en MIL-STD810H Certifiering.
Push-to-talk-funktionen låter dig använda Samsung Galaxy Xcover 5 som en walkie-talkie med Microsoft Teams appen. Xcover har en speciell knapp som kan anpassas för att starta vilken app du vill.
Runt den ovanligt lilla displayen finns ganska tjocka ramar för att ge ett extra skydd om man skulle råka tappa telefonen i backen. Displayen fungerar även när du bär handskar.
Denna display omgärdas så klart av ett tåligt skal i gummi.
Bakpanelen har en strukturerad yta för extra grepp, Detta är en smartphone konstruerad av plast och gummi. 
Samsung Galaxy Xcover 5 har ett utbytbart batteri och ett hörlursuttag. Fingeravtrycksläsaren sitter på mobilens högra långsidan kant.

Samsung Galaxy Xcover 5 har en TFT display på 5,3 tum med bildförhållandet 20:8 och den har 720×1600 pixlar och en pixeltäthet på 331 ppi (pixlar per tum).
Det finns inte många stora smarttelefontillverkare som säljer robusta modeller just nu och därför blir Samsung Galaxy Xcover 5 extra intressant.
Företagsanvändare och frilufts människor som gärna använder robusta mobiltelefoner bryr sig inte om specifikationerna fullt lika mycket som vanliga mobil användare. Men det är ändå viktigt att påpeka att Samsung Galaxy XCover 5 faktiskt är en budgetmobil och inget annat.
Den här typen av smartphones har oftast svagare prestanda och det är inte särskilt underligt att det förhåller sig på det sättet. Att ta fram en ny som är helt tät och som är konstruerad av mer tåliga material och har extra skyddande komponenter är kostsamt och för att undvika ett extremt högt slutpris blir man tvungen att bland annat välja billigare displayer, processorer och kameralinser.
Processorn är en åttakärnig Exynos 850 processor på 2 GHz och det är en typisk budget processor som klarar av lättare användning men knappast ligger på den högsta nivån när det gäller kraft. 
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB med möjlighet till att montera in ett minneskort för att öka minneskapaciteten.
Selfie kameran är på 5 Megapixlar och på baksidan sitter en ensam kameralins på 16 Megapixlar med dubbla LED blixtar.
Batteriet är på 3000 mAh och har stöd för snabbladdning på 15W. Batteriet är ovanligt nog för dagens smartphones utbytbart så det är möjligt att ha med sig ett extra fulladdat batteri för att snabbt byta till ett fulladdat när batteriet är tömt. Fördelen är även att mobiltelefonens livslängd förlängs då ett gammalt batteri kan bytas ut mot ett nytt.
Samsung Galaxy Xcover 5 kommer att finnas tillgänglig senare denna månad och kommer först till utvalda marknader i Europa, Asien och Latinamerika. Senare kommer den att lanseras även i andra regioner.
Prislappen landar på 3190 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?