Nästa stora mobilspel succé.


Genshin Impact är ett internationellt populärt mobilspel från spelutvecklaren miHoYo och  det är ett gratis RPG mobildpel som också fungerar och ser bra ut på PC och PlayStation 4. 
Spelet blev en omedelbar global sensation när det släpptes förra året och företaget hävdar att mer än 10 miljoner spelare för registrerade sig innan lanseringen 2020.
Den kinesiska spelutvecklaren miHoYo har hitils tjänat 400 miljoner dollar på spelet och antalet aktiva spelare bara ökar förbi de 21,3 miljoner spelare de startade med sent 2020. Genshin Impact underhåller spelare i alla åldrar med sin kombination av utforskning, strider och en intressant berättelse.
Det är imponerande siffror men det blir ännu mer imponerande när man vet att ett spel som är gratis att ladda ner och spela och som kommer från en tidigare okänd spelutvecklare har nått en sådan popularitet. 
Genshin Impact är faktiskt så populärt att västerländska spelmedier uppmärksammar spelet. Stora spelsajter skriver omfattande guider för ett gratis att pela RPG spel och det hör inte till vanligheterna. Den typen av sajter brukar normalt inte skriva så utförligt om den här typen av spel utan har normalt fokus på kända konsol och PC spel som endast i undantagsfall är gratis att ladda ner och spela. Märkligt nog har svenska medier inte alls skrivit om det här spelet i lika stor utsträckning som man har gjort och gör i andra länder.
Ett gigantiskt utbud av gameplay videos som handlar om det här spelet finns på YouTube och liknande sidor men man hittar inte många på svenska.
Genshin Impact inehåller en värld fylld med minnesvärda karaktärer, färgglada och unika platser och berättelse med djup, och levererar en upplevelse till spelare som inte liknar något annat gratisspel på marknaden.

När man spelar kommer man in i en enorm öppen värld full av äventyr och mysterier, där heroiska uppdrag väntar. Som resenär från en annan värld måste du hitta ditt förlorade syskon och ta reda på Teyvats många hemligheter. Man har en ständig följeslagare i form av Paimon som är en godhjärtad andlig guide. Ditt letande efter ditt försvunna syskon tar dig genom vackra skogar, livliga städer och förrädiska fängelsehålor. Och under din resa strider du mot skoningslösa fiender och löser olika uppdrag. Man samlar på sig många spelbara allierade att välja bland när man bygger upp sitt team på fyra spelkaraktärer.
Var och en av spelkaraktärerna har specifika elementära färdigheter och vapen som skiljer dem åt vilket gör att man kan ha sin egen strategi för att vinna olika strider. Vid intensiva strider mot flera fiender på samma gång växlar man snabbt mellan sina spelbara karaktärer i sitt lag på fyra spelkaraktärer. 
Spelkaraktären har tillgång till ett enda huvudvapen, oavsett om det är ett svärd eller en båge leder det till en spännande upplevelse.
Man växlar mellan att strida med dessa vapen eller genom att utföra magiska attacker vilka orsakar imponerande skador på motståndarna
Att slutföra uppdrag, låsa upp nya karaktärer och utrustning att uppgradera och experimentera med är otroligt beroendeframkallande och är en av flera anledningar till att så många människor över hela världen är intresserade av att spela Genshin Impact.
I det här spelet spelar man som ensam spelare så om du vill ladda ner ett spel att spela online med eller mot kompisar är inte Genshin Impact rätt spel för dig.
Finns det då inte några nackdelar med Genshin Impact? Det är klart att det finns!
Den största nackdelen är att spelet tar i upp mer än 10 GB av din smartphones internminne och det är väldigt mycket för att vara ett mobilspel. Om du äger en mobiltelefon med ett litet inbyggt minne blir det inte möjligt att ladda ner spelet överhuvudtaget och det begränsar antalet spelare till de med lite dyrare smartphones som ju oftast har större mängd internminne.
En annan nackdel kan vara att man känner att man behöver köpa karaktärer, vapen och utrustning med riktiga pengar i spelet för att få tillgång till dessa så fort som möjligt. Det tar nämligen lång tid att samla på sig och uppgradera saker i spelet om man inte vill betala för ett snabbt resultat så det gäller att ha tålamod. 
Att ett mobilspel som flyttar gränsen för vad ett mobilspel brukar göra plötsligt dyker upp och blir oerhört populärt är fantastiskt. Konkurrensen ökar och andra spelutvecklare behöver nå samma nivåer eller högre och det ger oss spelare i slutändan bättre spel. Jag skulle önska mig ett first person eller third person shooter spel med högkvalitativ grafik och där man spelar i en öppen värld. Tänk dig ett spel som Outriders men till mobilen!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.