Infinity Ops


Infinity Ops är ett helt okej mobilbaserat First Person Shooter spel som visar hur långt mobilbaserade skjutspel har kommit de senaste åren. Utöver att vara ett väloptimerat spel som kommer att fungera smidigt på de flesta enheter är Infinity Ops fylld med vapen, utrustning och funktioner som brukar finnas hos mobilspel av den här typen. 
Detta är ett spel som har en futuristisk sci fi atmosfär och kan beskrivas som en blandning av Overwatch, Titainfall och Shadowgun Legends.
Det finns ingen bakgrunds berättelse att tala om utan det här spelet handlar om action direkt från start vilket på vissa sätt kan vara en fördel. 
Detta är ett multiplayer spel där man inte spelar solo mot alla andra spelare. Man spelar i lag och man kan spela genom matchmaking eller genom att skapa en egen klan och bjuda in vänner att gå med i klanen. Då det nu år 2021 inte längre verkar finnas så många aktiva spelare får man vid matchmaking spela både med och mot icke mänskliga spelare är det förmodligen roligare att spela i klaner tillsammans med kompisar.

Infinity Ops handlar om solida, spännande strider mot eller med andra spelare. Spelarna delas upp i två olika lag som när banan har laddats börjar att strida mot varandra i intensiva men korta spelsessioner. Matcherna avslutas snabbt och det medför att detta mobilspel passar utmärkt att spela när man har en kort tid av ledighet. Man kan till exempel spela på rasten eller under tiden som man väntar på sin tur hos tandläkaren.
Dess olika upplåsbara vapen och förmågan att även använda en stridsvagn i spelet leder till en något mer omväxlande upplevelse även om spelet emellanåt kan kännas en aning repitativt.
Avlosning av skott sker automatiskt i Infinity Ops vilket gör det så mycket enklare i mobilspel för därmed behöver man inte hålla fingret på avtryckarknappen hela tiden och det är dessutom svårt på grund av mobiltelefoners mer kompakta format.
Nu är det lätt att tänka att det kan sänka den skicklighetsnivå som krävs för att spela men du måste fortfarande sikta och rikta markören mot din fiende för att ditt vapen ska avlossas.
Jag personligen föredrar automatvapen när jag spelar First Person Shooters eller Third Person Shooters i eftersom de oftast ger större skador på motståndarna. Andra personer vill gärna använda sig av snipergevär och helt enkelt ligga på lur på fienden men jag tycker att det är lättare och roligare att springa runt och spreja kulor över motståndarna.
Infinity Ops har en godkänd grafik överlag men grafiken hamnar inte alls på samma nivå som till exempel Fortnite, Call Of Duty eller Shadowgun Legends. Det här är ett mobilspel som är gratis att ladda ner och spela och det är tillräckligt bra för att vara värt att prova även om det existerar bättre mobilspel i samma genre.
Jag ser mobilspelen som ett komplement till konsol och PC spel och inte som en ersättare till dessa. 
Besök gärna min nya blogg Game Upgrade där jag informerar om spel för konsol, PC och mobiltelefoner.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?