OnePlus 9


OnePlus 9 är en kraftfull smartphone designad för att erbjuda flaggskeppsfunktioner till ett mer prisvärt pris precis som alla tidigare mobiltelefoner från denna mobiltillverkare.
Denna smartphone ger en kraftfull topp prestanda och bra batteritid samtidigt som kamerans kvalitet har höjts genom OnePlus sammarbete med Hasselblad som är en känd kameralins och kameratillverkare.
OnePlus har ända sedan starten tagit fram mobiltelefoner som är mer än tillräckligt bra för att göra OnePlus till ett känt namn. Telefonerna har fortfarande utmärkt design, displayer och programvara, och nu har den redan tidigare höga kamerakvaliteten höjts ytterligare.
Den här mobiltelefonen har en platt display till skillnad mot sitt dyrare syskon OnePlus 9 Pro som har en display med böjda långsidor. Kanterna runt telefonen är av plast men baksidan av plast har täckts av flera lager glas.
OnePlus 9 är inte en drastisk designavvikelse från sin föregångare OnePlus 8T när du tittar på OnePlus 9 framifrån kommer du inte att märka av någon större skillnad.

Displayen av typen AMOLED är på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 402 ppi (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen är på 120Hz vilket ger en underbart smidig upplevelse av själva mobilen.
Operativsystemet är Android 11 men med OnePlus egna skinn Oxygen OS 11 som är ett skinn som av många anses vara väldigt bra med mängder av inställningar men som samtidigt om man så vill kan vara väldigt enkelt och intuitivt. 
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz. Denna processor är årets topp processor från amerikanska Qualcomm och den processorn sitter i och kommer sitta i ett stort antal nya flaggskepps mobiler. RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB men minneskapaciteten är inte möjlig att utöka på grund av att minneskort plats saknas. Det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB men samma mängd inbyggt minne.
Under verklig användning är telefonen fullt kapabel att klara varje uppgift. Tekniskt krävande spel som Fortnite, Call Of Duty, Shadowgun Legends och Genshin Impact körda på högsta grafiska inställningar utan problem.
Fingeravtrycksläsaren under displayen fungerar bra och den är lika lyhörd och korrekt som den som finns i  Samsung Galaxy S21 Plus. 
Den framåtriktade kameralinsen är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter ytterligare tre kameralinser i en rektangulär kameramodul på mobilens vänstra övre hörn. Kamerorna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och dubbla LED blixtar.
OnePlus har denna gång ett sammarbete med Hasselblad vilket är något tillverkaren verkligen vill framhäva men Hasselblad har vad det verkar endast varit inblandade i kamerornas färgkalibrering och det är ju synd att de inte har gjort mer än så. 
Att kamerorna saknar optisk bildstabilisering medför att man kan få bilder som ser lite oskarpa ut på grund av handens eventuella skakningar. 
De dubbla stereohögtalarna kan hantera Dolby Atmos ljud och ljudet är riktigt bra när du tittar på YouTube videos, lyssnar på musik eller spelar mobilspel. Högtalarna har 24 bitars ljud på 193kHz.
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W och trådlös snabbladdning finns också den vilket är ytterligare en aspekt som gör OnePlus 9 så bra.
Allt sammantaget är OnePlus 9 en mindre uppdatering i jämförelse med föregångaren OnePlus 8.
Detta är en smartphone som känns som ett litet steg framåt, snarare än ett självsäkert kliv in i de redan etablerade mobiltillverkarnas flaggskepps område.
En OnePlus 9 kostar 7690 kronor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.