Meizu 18 Pro

Det existerar betydligt fler mobiltillverkare än vad vi svenskar känner till och alla säljer inte sina mobiltelefoner officiellt här i Sverige
Kinesiska mobiltillverkaren Meizu är en av dessa här okända tillverkare och de har nu lanserat sin flaggskepps mobil Meizu 18 Pro.
Denna smartphone har en display som böjer över mobiltelefonens kanter i alla riktningar. Långsidornas glas är böjda i femtio grader och i toppen och botten är de böjda i fem grader.
Displayen har ett runt hål i ytan längst upp i mitten av displayens övre del och under displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare.
Fingeravtrycksläsaren har en ultraljud fingeravtryckssensor på displayen vilket gör det möjligt att låsa upp enheten med våta händer.
De avrundade kanterna av metall övergår smidigt till fronten och baksidan av mobiltelefonen. Detta är en välkonstruerad topp mobil av hög kvalitet på alla områden. Baksidan är av plast som har täckts av frostat glas och på baksidan sitter en rektangulär kameramodul med plats för fyra kameralinser.
Meizu 18 Pro har stereo högtalare men saknar hörlursuttag. Att inte ha något hörlursuttag är inget unikt för denna smartphone utan det är så när det gäller de flesta flaggskepps mobiler.
Meizu 18 Pro finns i vitt, blått och grått.

Meizu 18 Pro har en AMOLED display på 6, 7 tum med 1440×3200 pixlar och bildförhållandet är 20:9. Displayen har en pixeltäthet på 526 ppi (pixlar per tum) så den är otroligt skarp och tydlig med bra svärta eftersom det är en AMOLED display. Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz när den normala ligger på 60Hz och det medför att det går snabbt när man bläddrar i menyerna eller skrollar på nätsidor.
Utmärkt ljusstyrka och kontrast kompletteras med en imponerande skärpa och bettaktningsvinkel.
Meizu 18 Pro är utrustad med en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz vilket är den senaste topp processorn från amerikanska Qualcomm.
Qualcomm hävdar att prestandan för grafikåtergivningen hos den här processorn har ökat med trettiofem procent och energieffektiviteten har ökat med tjugo procent.
Det finns ett RAM minne på 8 GB och  internminnet är på 128 GB eller 256 GB beroende på vilken modell man väljer att beställa. Den här mobiltelefonen har med andra ord gott om utrymme vilket alltid är en stor fördel.
Den framåtriktade kameralinsen är på 44 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (telefoto lins), 32 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en TOF 3D djupsensor på 0,3 Megapixlar. 
Kamerorna har pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 3×optisk zoom och en LED blixt.
Mobilfotografen kan räkna med fantastiska dag och nattbilder med naturliga färger och tydliga detaljer.
Meizu 18 Pro har ett 4500 mAh batteri med stöd för 40W snabbladdning och 10W omvänd trådlös laddning.
En Meizu 18 Pro har ett pris från 640 Euro vilket motsvarar ungefär 6490 kronor. På grund av att den här mobiltelefonen inte säljs här i Sverige tillkommer den svenska momsen och importavgifter ifall man beställer den från en utländsk nätbutik. 
Priset inklusive moms hamnar på ungefär 8100 kronor exklusive importavgifter så den blir i slutändan inte direkt billig men man får därmed något mer unikt vilket alltid är bra. Det är viktigt att känna till att om man beställer en mobiltelefon från en utländsk nätbutik är det pris säljaren anger endast deras pris och på det priset bör man räkna med den svenska momsen, frakta gifter och importavgifter för att få ett mer riktigt pris. Den där mobilen man först trodde har ett väldigt bra pris blir på slutet en betydligt dyrare affär. 
Att beställa en smartphone utan att läsa på lite innan är bara dumt och kan leda till tråkiga misstag. Detta gäller även när man beställer en mobiltelefon som säljs här i landet. Jämför olika mobiltelefoner i samma prisklass och läs recensioner innan du bestämmer dig för vilken smartphone du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.