Samsung Galaxy A32

Samsung Galaxy A32 är en budgetmobil i mellansegmentet med en minimalistisk design och okej specifikationer för pengarna.
Den här mobiltelefonen har ett chassi av blank plast helt utan mönster och på baksidan sitter fyra kameralinser varav tre kameralinser sitter placerade vertikalt under varandra och den fjärde kameralinsen sitter till höger om dessa. 
Det finns ingen kameramodul på den här mobiltelefonen och baksidans design påminner en hel del om den design som finns hos LG Velvet. Bakstycket är helt plant men långsidornas kanter är lätt avrundad mot fronten och baksidan vilket gör att mobiltelefonen ligger skönt i handen.
Samsung Galaxy A32 känns inte direkt påkostad när man håller den i handen och baksidan tar lätt upp fingeravtryck och smuts men byggkvaliteten är trots materialvalet utmärkt.
Fingeravtrycksläsaren är sidomonterad och sitter på höger långsida.
Displayen är som vanligt idag stor men ramarna runt om displayen är inte supertunna som de brukar vara hos flaggskepps mobilerna så det syns att det här är en något billigare mobiltelefon. 

Displayen är en TFT display på 6,5 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 720×1600 pixlar och fâr därmed en pixeltäthet på 270 ppi (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 90 Hz men den är inställd på 60Hz från början så man behöver ändra detta i inställningarna.
Displayen är långt ifrån den skarpaste och man kan med lätthet hitta smartphones inom samma prisklass med skarpare displayer hos många av konkurrenternas motsvarande alternativ.
Ifall du är en lätt användare som sällan tittar på streamad film eller spelar mobilspel i din mobil kan displayen vara acceptabel men för oss andra är den inte tillräckligt bra.
Processorn som är en åttakärnig MediaTek Dimensity 720 5G processor på 2 GHz ger en medelmåttig prestanda och det märks genom att mobiltelefonen börjar lagga och sakta ner efter bara ett par minuters användande.
RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 64 GB hos basmodellen men det existerar även en  bättre variant med ett internminne på 128 GB istället. Minneskapaciteten är möjlig att utöka med ett minneskort.
Den framåtriktade kameralinsen är på 13 Megapixlar (Vidvinkel lins) och det sitter ytterligare fyra kameralinser på telefonens bakstycke. Kameralinserna är på 48 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), Makrolins på 5 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt och klarar av att ta fantastiska bilder i dagsljus med mycket detaljer, tydlighet och skärpa. 
Operativsystemet är Android 11 men med Samsungs egna skinn One UI 3.0 så systemet är inte direkt rent vilket är att föredra. 
Tack vare det stora batteriet på 5000 mAh klarar Samsung Galaxy A32 lätt över en dag på en laddning utan några som helst problem. Batteriet har stöd för snabbladdning på 15W men detta är inte en mobil som kan ladda batteriet helt fullt på mindre än en timme.
En Samsung Galaxy A32 kostar från 3090 kronor och det är ett helt okej pris men man bör vara medveten om att ifall man vill ha mest värde för pengarna ska man inte kolla bland Samsungs mobiltelefoner. Man betalar för märket. Man kan till exempel få en OnePlus Nord N10 till ungefär samma kostnad och den har bland annat en bättre display, bättre processor och större mängd RAM minne.
Beställ aldrig en ny smartphone på impuls. Fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationerna, funktionerna och priset på mobiltelefonerna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.