Realme GT

Det existerar betydligt fler mobiltillverkare än vad de flesta känner till och Realme är en för oss svenskar ganska okänd tillverkare. Detta trots att deras mobiltelefoner säljs officiellt här i landet.
Det kinesiska telefonmärket har ingen flaggskepps serie men det är på väg att ändras i och med att Realme GT har presenterats.
Det finns både en standard modell och en mer premium modell i gult och svart, täckt av konstläder på baksidan.
Standard modellen har kanter av metall och en baksida täckt av glas. På baksidan i övre vänstra hörnet sitter en rektangulär kameramodul som sticker ut något från chassit och där finns tre kameralinser.
Mobiltelefonen kommer med den senaste topp processorn från Qualcomm under chassit så här finns det gott om kraft.
Realme GT har också ett nytt kylsystem vilket sägs ge bättre värmeavledning som förhindrar överhettning och strypning av prestandan.
Fingeravtrycksläsaren sitter under displayens yta.
Detta är en stor smartphone med en ovanligt stor display som gör att mobiltelefonen passar utmärkt för multimedia konsumtion. Det är ju en av anledningarna till att dagens smartphones har stora displayer. 

Det har gått en tid sedan vi senast såg en ny flaggskepps dödade lanseras, en nisch som OnePlus en gång i tiden var ensam om att ockupera. Men OnePlus utveckling mot att ta fram vanliga flaggskepp med dyrare prissättning under de senaste åren har lämnat denna position öppen för andra mobiltillverkare. Nu verkar vi vara på väg att få en ny legitim rival till Samsung och Apple.
Realme GT har en AMOLED display på 6,8 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1440×3200 pixlar och en pixeltäthet som hamnar på imponerande 516 ppi (pixlar per tum).
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz att jämföra med den vanliga på 60 Hz.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 888 processor på 2,8 GHz och det rör sig om den senaste topp processorn från amerikanska Qualcomm.
RAM minnet är på 8 GB och internminnet är på 128 GB och det är basmodellen. Det existerar även bättre varianter med ett RAM minne på 12 GB samt ett internminne på hela 256 GB.
Minneskort plats saknas så den minnesmängd man får från början är den man får klara sig med under mobiltelefonens livslängd. Det är dock knappast något problem då mobilen har så pass mycket internminne från start.
Operativsystemet är Android 11 med Realme UI 2 som ett skinn över det hela. Systemet är alltså inte rent vilket hade varit bättre.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar och på baksidan sitter tre kameralinser på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (telefoto lins) och slutligen en Makrolins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har laser autofokus, PDAF och LED blixt. Kamerakvaliteten bör baserat på specifikationerna vara hög. 
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 64W.
Telefonen kommer att säljas från och med den 4 mars i hemlandet Kina. Lansering i andra länder kommer att ske vid ett senare tillfälle. Förhoppningsvis när Realme GT också svenska butiker och det verkar relativt troligt på grund av att Realme säljer sina mobiltelefoner även här i Sverige.
Detta kommer att bli ett ganska kraftfullt flaggskepp som kommer att finnas tillgängligt till ett relativt överkomligt pris och det medför att den här mobiltelefonen är väldigt intressant och väl värd att hålla koll på.
Realme GT har en prislapp på 463 dollar vilket motsvarar strax under 4000 kronor och det är ett förvånansvärt lågt pris med tanke på att man faktiskt får en flaggskepps mobil för de pengarna. Men i det priset är den svenska momsen inte inräknad så ett eventuellt svenskt pris blir högre.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?