Arena Breakout

Arena Breakout är ett kommande looter shooter mobilspel i first person perspektiv utvecklat av Tencent Games som liknar de redan lanserade mobilspelen Lost Light  och  Badlanders. 
Samtliga dessa spel är starkt inspirerat av PC spelet Escape from Tarkov med exakt samma tema. Även om i en mobilversion gör upplevelsen mer förenklad.
Arena Breakout utmärker sig som ett uppslukande online multiplayer spel som försöker få ut så mycket grafisk kvalitet som möjligt från mindre enheter.
Den här gången ger spelet oss en ganska fräsch upplevelse även om det likt många andra mobilspel blir repetitiv efter ett tags spelande.
Det är därför det är ganska bra att ha några mobilspel att periodvis växla mellan.

Till skillnad från många andra spel fokuserar Arena Breakout på att vara relativt realistiskt.
Spelet har ett omfattande uppgraderings system, dynamiskt väder, överlevnadselement i form av hunger och törst och mer än så. 
Om du blir skjuten i foten kommer du att förflytta dig långsamt och om du blir mycket sårad kommer du inte att kunna se klart.
Som spelare tar man kontroll över en virtuell soldat som ska förflytta sig på ett slagfält med det slutliga målet att överlevande fly med så mycket värdefullt byte som möjligt. 
Speltiden i varje spelomgång är tidsbegränsad och när tidsgränsen hannat runt tiominutersstrecket bör man börja planera sin flykt. Varje bana har flera utgångar i början av matchen. Några kommer att låsas upp slumpmässigt där vissa evakueringsvägar kommer att ha villkor som måste uppfyllas för att man ska släppas igenom till säkerheten.
Spelet erbjuder därmed spelaren några av de svåraste utmaningarna där man behöver planera ett strategiskt, taktiskt sätt att evakuera från Escape Points och under tiden planera attacker mot sina fiender.
Man ska samla på sig vapen, utrustning och värdeföremål under tiden som man samarbetar med sina lagkamrater och strider mot fienden antingen individuellt eller i ett lag.
Även om många av fienderna och flera enheter som är inblandade i striden mot spelaren styrs via artificiell intelligens och är hundra procent förprogrammerade erbjuder de väldigt engagerande och spännande spel. 
De AI styrda motståndarnas rörelser är flytande och ligger ett snäpp över vad generiska bots i andra skjutspel brukar klara av vilket är både imponerande och välbehövligt. 
Men det är klart att ifall en spelomgång består av ett för stort  antal bots medför det att det blir något tråkigt på kort sikt.
Det här är praktiskt taget Escape from Tarkov för mobilen Detta är ett fantastiskt mobilspel inom denna kategori av spel. Det är fullt av dynamiska situationer och intensiva strider och är riktigt underhållande att spela. Jag spelar ofta  andra titlar som Lost Light och Badlanders och när det här mobilspelet väl släpps i en global version kommer jag även att spela det.
Enligt uppgift kommer Arena Breakout att lanseras någon gång under 2023.




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.