Lenovo ThinkPhone

Lenovo ThinkPhone är en företagstelefon med fokus på B2B marknaden, vilket innebär att den inte kommer att vara tillgänglig i din lokala operatörs butik eller upplåst online. Det är en smartphone för företag som använder bärbara ThinkPad datorer och vill kunna använda mobiltelefonen tillsammans med dem. Naturligtvis är mobilen även fullt kompatibel med datorer av andra märken men som framgår av mobilens namn är det just ThinkPad man främst har tänkt på när man tog fram telefonen.
Mobiltelefonens baksida är gjord av kolfiber med kanter av metall och Gorilla Glass Victus på displayen. Sidorna är platta medan framsidan är täckt med stor display med ett punch hål för selfie kameran och en fingeravtrycksläsare under displayens yta.
Den har genomgått seghetstest för att möta den militära standarden för MIL-STD-810H-Certifiering och den har en IP68 Certifiering också. Lenovo ThinkPhone klarar av att vistas på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter samt överlever ett fall från 1,3 meters höjd direkt ner mot ett betonggolv.
Detta är två välkomna funktioner för en mobiltelefon som under sin livstid sannolikt kommer att användas av flera, möjligen klumpiga anställda.
Det finns en röd genvägsknapp på ena långsidan precis som det gör på ThinkPad datorer. Den röda knappen är anpassningsbar för att utföra olika uppgifter som att till exempel öppna Walkie Talkie appen via Microsoft Teams eller öppna en egen företags app.

AMOLED displayen är på 6,6 tum med bildförhållandet 20:9 med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 399 PPI (pixlar per tum).
Displayen håller en hög kvalitet med bra skärpa och bra detaljatergivning så den är fantastisk att titta på. 
Processorn som driver Lenovo ThinkPhone är Qualcomms 2021 flaggskepps processor Snapdragon 8 Plus Gen 1. Den är inte den allra senaste topp processorn från Qualcomm men ändå en extremt kraftfull processor.
Instegs versionen har ett RAM minne på 8 GB och har ett internminne på 128 GB. Viktigt att vara medveten om är att samma telefon existerar i flera olika varianter. De har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 512 GB. Minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand eftersom telefonen saknar plats för ett minneskort.
ThinkPhone kommer med operativsystemet Android 13 och Lenovo/Motorola lovar tre år av stora Android uppdateringar tillsammans med fyra år av säkerhetsuppdateringar.
Den här mobilen riktar sig som sagt till företag, och många av mjukvarufunktionerna har justerats för att passa den specifika marknaden.
Lenovo har arbetat ihop med  företagsapplikations utvecklare som Microsoft, för att kunna förinstallera flera applikationer som Microsoft 365, Outlook och Teams direkt på mobiltelefonen.
ThinkPhone kommer alltså med Microsoft 365, Outlook och Teams förinstallerade.
Det finns dessutom ett stort fokus på säkerhet med en funktion som heter ThinkShield som arbetar tillsammans med ett dedikerat säkerhetschip för att lägga till extra skydd till de pins och lösenord som företag använder.
Moto KeySafe är en annan separat processor som lägger till ett lager av säkerhet den förvarar PIN-koder och lösenord, kryptonycklar och annan känslig data i en manipuleringssäker miljö.
Omedelbar anslutning gör att en mobiltelefonen och en dator när de placeras nära varandra och delar samma Wi-Fi-nätverk omedelbart kan känna igen varandra och anslutas ihop. 
Därmed kan man enkelt kopiera och klistra in dokument, diagram och bilder, skanna dokument eller videor mellan enheterna.
Det sitter tre kameralinser på telefonens baksida. En huvudkamera på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Selfie kamerorna är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Optisk bildstabilisering, Autofokus och LED blixt.
Kamerorna kommer att duga för vad dessa mobiltelefoner sannolikt kommer att användas till. Nämligen skanna streckkoder och arkivera inventering. Man kan använda  mobiltelefonens kameror och deras AI funktioner och använd den sömlöst som en webbkamera för videomöten.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för snabbladdning på 68W. Det stora batteriet bör klara av åtminstone en hel dag på en laddning och det är dessutom möjligt att ladda batteriet fullt på kort tid.
Detta är en flaggskepps mobil vilken erbjuder sömlös integration och en mängd sekretess, säkerhets och produktivitetsfunktioner som man inte får med de flesta andra Android mobiltelefoner.
Lenovo ThinkPhone kommer att finnas till försäljning i USA, Europa, Latinamerika, Mellanöstern, Australien och några länder i Asien under de närmaste månaderna. Det finns ingen information om priset på denna smartphone ännu.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?