Oppo Find N2

OPPO Find N2 påminner mycket om sin föregångare men den känns helt enkelt som en stor förbättring när det gäller den övergripande kvalitet. Den här kanter av metall och ett bakstycke av kolfiber som har täckts av ett lager glas. Mobiltelefonen finns även med en baksida av veganskt läder.
Den hopfällbara mobilen har platta kanter men det finns fasade kurvor runt sidorna som gör den lättare att hålla i handen.
På grund av att det här är en vikbar smartphone kommer den med två displayer.
OPPO Find N2 finns i tre färger och de vita och gröna har Gorilla Glass Victus på baksidan och den svarta kommer med en baksida i ekologiskt läder.
Fingeravtrycksläsaren sitter på höger långsida integrerad i Powerknapp och låser upp mobiltelefonen snabbt och korrekt varje gång.
En detalj som är värd att påpeka är att den här mobiltelefonen inte erbjuder en officiell IP Certifiering. 
Den här mobilen har stereo högtalare med Dolby stöd men saknar hörlursuttag.

På utsidan sitter en display på 5,5 tum med 1080×2120 pixlar och displayen har bildförhållandet 18:9.
Den externa displayen verkar liten jämfört med många av dagens mobiltelefoner men är i verkligheten mer än tillräckligt för att ringa  samtal, skicka sms och välja spellista i Spotify. Ifall man till exempel tänker spela mobilspel, titta på YouTube videor eller surfa på nätet  kommer man förmodligen att öppna mobiltelefonen för en större skärmupplevelse.
Den här uppvikbara displayen är på 7,1 tum och har 1792×1920 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 370 PPI (pixlar per tum). Displayen ser bra ut och är synbart bättre än den hos föregångaren OPPO Find som även den var riktigt bra. Den har kraftfulla färger, djup svärta och är ganska skarp och tydlig.
När man väl har fällt ut mobiltelefonen är vecket på skärmen inte särsy uppenbart och märks endast tydligt när man drar fingret över det. Just den stora displayen som levererar en fantastisk multimedia upplevelse är den största anledningen till att välja den här mobilen.
OPPO Find N2 drivs av en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor och detta är en kraftfull processor som bevisade sin duglighet i ett antal flaggskepps mobiler under 2022. Den är inte bara oerhört kraftfull utan också bra när det kommer till strömförbrukning och effektivitet. Allt flyter på väldigt väl. Allt från att öppna och stänga appar, konsumera multimedia till bildredigering och att spela de mest tekniskt krävande mobilspelen.
Det finns flera olika varianter av samma modell vilket ofta är rätt så vanligt. Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 medan den bättre varianten har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB. Minnesmängden är inte möjlig att utöka då telefonen saknar plats för ett minneskort men med så pass mycket inbyggt minne från start är det knappast heller nödvändigt.
Föga överraskande för en mobiltelefon som endast säljs i Kina får man en kinesisk version av Android 13 med tillverkarens egna skinn Color OS utan Googles appar och funktioner.
Huvudkameran är på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) men det finns ytterligare två kameralinser på baksidan av denna smartphone varav den ena är på 32 Megapixlar (telefoto lins) och den andra på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har 2x optisk zoom, PDAF och dubbla LED blixtar.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar
Kamerorna har Hasselblad Color Calibration vilket ger förbättrade färger och med de här kameralinserna lyckas man oftast få riktigt fina bilder som ser ganska realistiska ut.
Trots sin kompakta storlek har OPPO Find N2 ett 4520 mAh batteri som dessutom har stöd för snabbladdning på 67W med medföljande SuperVOOC laddare. En full laddning tar bara 45 minuter och mobilen laddas halvfull på bara 18 minuter.
Det är i dagsläget osäkert om och i så fall när OPPO Find N2 kommer att säljas utanför tillverkarens hemland Kina för att säljas i Europa.  Ingen sådan global försäljning verkar ännu planerad. Ett eventuellt svenskt pris är därför i dagsläget inte känt men den skulle naturligtvis inte direkt bli billig eftersom den här typen av vikbara mobiler alltid kommer med en hög prislapp. 
Beställ aldrig någonsin en ny smartphone på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationer, funktioner och konstruktion. Var en medveten mobilköpare
för att kunna undvika felköp. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?