RedMagic 8 Pro

Mobiltillverkaren ZTE presenterade just sin gaming mobil Red Magic 8 Pro och precis som 
föregångaren Red Magic 7 Pro sitter den främre kameralinsen under displayens yta så det finns inget punch hål eller någon flärp av något slag.
Denna smartphone är byggd med glasfront, glasbaksida och aluminiumram. Den har en rektangulär design med raka kanter och plan front och baksida vilket är en ny typ av design för RedMagic serien. Den har nu alltså en boxig design med platta kanter.
Den här mobiltelefonen har stereohögtalare, ett hörlursuttag, plats för dubbla SIM kort samt den vanliga USB Typ C porten i botten. 
Den har 32 bitars ljud på 384 kHz och ljudet håller naturligtvis en hög kvalitet precis som det mesta när det gäller prestanda och funktioner hos denna smartphone.
Det finns två Air Triggers på telefonens högra långsida.
RedMagic 8 Pro finns i färgerna svart eller transparent där jag föredrar designen hos den transparenta.

RedMagic 8 Pro har en display av typen AMOLED på 6,8 tum med 1116×2480 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 400 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 120 Hz.
Det här är en mobiltelefon främst tänkt att spela mobilspel med samtidigt som den är en ultimat multimedia enhet och därmed blir displayens storlek och kvalitet extremt viktig för att kunna erbjuda en fantastisk upplevelse. Användaren kommer att titta på displayen flera timmar åt gången och då är det inte behagligt att titta på en medioker display. Detta är en skarp och tydlig display med tjusiga färger.
Inne i denna kraftfulla gaming mobil sitter 
Qualcomms senaste åttakärniga topp processor Snapdragon 8 Gen 2 på 3,2 GHz vilken s kyls med RedMagics inbyggda kylsystem ICE 11.0. Denna består av en 3D Icing VC vätskekylplatta, flera lager av grafenark, ett dedikerat luftintag och en inbyggd fläkt. Detta bör bör se till att processorn kan ta sig an de mest krävande arbetsuppgifter under längre perioder vilket resulterar i överlägsen hållbar prestanda jämfört med vanliga mobiltelefoner.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det existerar också en bättre variant med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
På telefonens baksida finns en huvudkamera  på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins)  och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Gaming mobiler är inte kända för sin höga kamerakvalitet och Red Magic 8 Pro är inte  annorlunda men den klarar åtminstone av att ta hyfsat godkända bilder i väl upplysta miljöer.
RedMagic 8 Pro drivs av ett 6000 mAh batteri med 80W snabbladdning
Ett stort batteri blir viktigt när man ska spela till exempel Lost Light i timmar så det är en av fler fördelar med den här mobilen.
RedMagic 8 Pro började att säljas i Kina från och med den 28 december 2022. Telefonerna kommer att göra sin internationella debut den 16 januari 2023. 
När den här mobiltelefonen lanseras i Sverige får vi reda på vad den kommer att kosta här. Ett internationellt pris hamnar dock från Cirka 550 Euro vilket skulle motsvara ungefär 6200 kronor exklusive moms. Priset blir med andra ord inte direkt billigt men det är orealistiskt att förvänta sig ett lägre pris på grund av att i stort sett allt med denna smartphone ligger i topp. Man får en av världens mest kraftfulla telefoner, en mängd gaming orienterade funktioner och en fantastisk display. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.