Motorola Moto G Play (2023)

Motorola Moto G Play (2023) är en anständig budgetmobil som du kan kolla in ifall du vill ha en riktigt billig smartphone som klarar av lättare arbetsuppgifter. Den har kategorin av mobiltelefoner passar dock långt ifrån alla människor. Om du till exempel vill spela mobilspel som Apex Legends Lost LightDiablo Immortal  eller PUBG:New State är det inte möjligt på en budgetmobil. 
Displayen har en bilduppdaterings frekvens på 
90Hz med en hålkamera i mitten av överkanten. Ramarna runt den stora displayen är inte direkt tunna och hakan (området under displayen) är ännu tjockare.
Moto G Play har en enkel och ren design med avrundade hörn och kanter.
Bakstycket är helt plant men mot kanterna är det lätt avrundat vilket leder till att telefonen ligger skönt i handen.
Mobiltelefonens kanter och baksida består av plast vilket man naturligtvis måste förvänta sig när man beställer en så här billig mobiltelefon.
Den kommer i en enda marinblå färg och baksidans plast bryts upp endast av  fingeravtrycksläsaren som ligger inbakad i Motorola loggan.

Moto G Play (2023) har en stor LCD display på 6,5 tum med 720×1600 pixlar och har en pixeltäthet på 270 PPI (pixlar per tum). Displayen är med andra ord knappast den skarpaste på marknaden men skärpan duger för den lätta användaren. Men är man van med displayer med högre upplösning blir displayens kvalitet en besvikelse. 
Däremot är det inte förvånande att displayen inte är bättre eftersom det är en så billig mobiltelefon.
Mobilen är utrustad med en åttakärnig MediaTek Helio G37 processor vilket är en inte särskilt kraftfull processor som är designad för att kunna hantera grundläggande uppgifter.  Multitasking är möjligt till viss del och att spela enklare mobilspel gå hyfsat bra. 
Denna smartphone finns endast med ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB vilket är en aning för lite för de flesta användare. Man behöver minst ett internminne på 64 GB för att slippa att det inbyggt minnet blir fullt på kort tid. Den här mobiltelefonen har fördelen av att ha plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka i efterhand.
På baksidan sitter tre kameralinser på 16 Megapixlar (vidvinkel lins), en Makrolins på 2 Megapixlar samt en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt 
Selfie kameran i fronten är på endast 5 Megapixlar (vidvinkel lins).
Den bakre huvudkameran kan ge anständiga resultat i dagsljus med naturliga färger och kontrast men bilder tagna i svagt ljus blir inte så bra.
Ingen kan väl förvänta sig topp kvalitet när det gäller kamera området hos en mobil med ett så pass överkomligt pris som den här mobiltelefonen? 
Under chassit sitter ett batteri på 5000 mAh batteri. Det stora batteriet i kombination med den lite svagare processorn resulterar i en smartphone som kan hålla igång i dagar utan att behöva laddas.
Motorola G Play (2023) har lanserats i USA  den 12 Januari och kommer att kosta 170 dollar vilket motsvarar ungefär 1780 kronor exklusive moms. När eller om den längre fram i tiden kommer att också lanseras i Sverige är i dagsläget okänt.
Det finns däremot redan många väldigt bra budgetalternativ när det gäller mobiltelefoner från Motorola. Detta är ett mobilmärke som väldigt ofta förbises av dagens mobilköpare och det är synd eftersom man ofta får mycket mobil för pengarna.
Var alltid en medveten mobilköpare och undvik att välja din nya mobiltelefon på impuls. Läs recensioner, jämför specifikationer och funktioner mellan olika mobiltelefoner som ligger inom din budget. Detta blir ännu mer viktigt när man letar efter en mobil med ett lägre pris.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?