Honor 70

Honor 70 är en elegant mobiltelefon i övre mellansegmentet som ger ett mycket bra intryck av att vara en flaggskepps mobil. Dess tunna, kurviga design påminner om mobiltelefoner som säljs för dubbelt så mycket pengar.
Den har en stor display med böjda långsidor och den böjda displayen ger smartphonen ett mer sofistikerat, förstklassigt utseende och känsla. Det gör också att enheten känns lite tunnare.
Fingeravtrycksläsaren under displayen är lyhörd och pålitlig för att låsa upp mobiltelefonen.
Bakpanelen är gjord av frostat glas med böjda kanter som sömlöst övergår i kanterna.
Kameramodulerna består av två stora, cirkulära element som ligger under varandra i övre vänstra hörnet och innehåller tre kameralinser.
Volknappen och Powerknappen sitter på den tunna högra långsidan, med en USB Typ C port på undersidan bredvid SIM porten och den enda monohögtalaren.
Det finns inget hörlursuttag i Honor 70 vilket är vanligt när det gäller de flesta moderna smartphones så om man vill använda hörlurar måste man använda trådlösa hörlurar eller använda en adapter som är kompatibel med USB Typ C porten.

Honor har utrustat sin smartphone med en AMOLED display på 6,67 med 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 395 PPI (pixlar per tum). Displayen kan nå en snabb bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Displayen är skarp och tydlig med bra färgåtergivning och betraktningsvinkel.
Honor 70 drivs av den uppdaterade åttakärniga Snapdragon 778 Plus 5G processorn som är en liten uppdatering jämfört med Snapdragon  778 processorn. Processorn klarar av normal användning som att besöka sociala medier, spela lättare mobilspel, lyssna på musik och titta på YouTube videor. Nivån hos processorn erbjuder vad man kan förvänta sig av en mobiltelefon som ligger i den här prisklassen.
Honor 70 finns i flera olika lagringsvarianter. Nämligen med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB samt slutligen värsting varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Det är klart att med så pass mycket inbyggt minne behöver man knappast någon plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka i efterhand. Vilka varianter som finns tillgänglig avgörs av var i världen man bor. Alla marknader har inte samma konfigurationer.
Operativsystemet är Android 12 med tillverkarens egna skinn Magic UI 6.1 som ett lager ovanpå.
På baksidan sitter tre kameralinser på 54 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar.
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har autofokus, PDAF och dubbla LED blixtar.
Kamerorna är kapabla till att fångar skarpa, ljusa, välexponerade bilder i starkt till måttligt ljus. Kamerakvaliteten är verkligen imponerande.
Honor 70 drivs av ett 4800 mAh batteri med stöd för snabbladdning på 66W. Med rätt laddare kan man ladda batteriet sextio procent fullt på tjuga minuter.
Honor är kanske inte det första märket de flesta tänker på när de letar efter en ny smartphone men om man letar efter något med ett lägre pris än flaggskepps mobilerna men fortfarande vill ha något någorlunda kraftfullt är Honor 70 en solid utmanare. 
Det går dessutom alldeles utmärkt att beställa en mobiltelefon av Honor nu efter att Honor och Huawei har separerat. Honor är inte längre ett dotterbolag till Huawei som ju fortfarande har problem med den amerikanska svartlistningen.
En Honor 70 kostar från 5800 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?