OnePlus 11

OnePlus har presenterat ett helt nytt flaggskepp för 2023 och även om den bara lanseras i tillverkarens hemland Kina till en början kommer mobiltelefonen att finnas tillgänglig på globala marknader i Februari.
Denna smartphone har en raffinerad design jämfört med sin föregångare OnePlus 10. Här finns bland annat en ny kameramodul som visserligen smälter in direkt i mobilens kanter på samma sätt som den tidigare modellen men modulen har en ny design med runda öar på baksidan vilket ser ganska elegant ut.
Kameramodulen har en design som uppenbarligen är inspirerad av svarta hål med sin cirkulära kameramodul omgiven av rostfritt stål. 
Mobilen har en glasbaksida i grönt eller svart, kanter av metall och ett punch hål i mitten av displayens överkant. Under den stora displayens yta sitter en fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och tillförlitligt varje gång.
OnePlus 11 kommer med stereohögtalare med 24 bitars ljud på 192kHz men saknar hörlursuttag.

OnePlus 11 har en böjd AMOLED display på 6,7 tum med 1440×3216 pixlar vilket gör att pixeltätheten hamnar på 525 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 och displayen har en dynamisk bilduppdaterings frekvens som varierar mellan l 1Hz till 120Hz.
Detta är faktiskt en av de första mobiltelefonerna som kommer ut på marknaden med en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 2 processor på 3,2 GHz. Denna kraftfulla processore är Qualcomms senaste topp processor som säkerligen kommer att driva de flesta av flaggskepps mobilerna i år.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB ett inbyggt minne på 256 GB men som så ofta existerar flera olika varianter av samma mobiltelefon. Det finns en något bättre variant med ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 256 GB och slutligen finns en värsting variant med ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. 
Med så bra minnesmängd från början behöver man knappast utöka minneskapaciteten så den här mobiltelefonen saknar plats för ett minneskort.
Operativsystemet är Android 13 vars globala modell använder sig av tillverkarens skinn OxygenOS 13 medans man i Kina använder sig av ColorOS 13. Jag skulle inte rekommendera någon att importera den här mobiltelefonen från Kina på grund av att man dels får ett annat skinn men ännu viktigare är att man blir tvungen att leva utan Googles tjänster och funktioner. Det skulle för användaren leda till mer bekymmer än vad det smakar. Ifall man absolut vill importera en smartphone från Kina behöver man se till att beställa en global version. 
OnePlus har förbättrat kamerasystemet hos OnePlus 11 med kameror som bland annat inkluderar kameralins tillverkaren Hasselblads varumärke och teknologi.
Huvudkameran på baksidan är på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), det sitter ytterligare två kameralinser på baksidan. En kameralins på 32 Megapixlar (telefoto lins) samt en kameralins på 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och dessa kameror har PDAF, OIS, 2× optisk zoom, autofokus och dubbla LED blickar. De har även Hasselblad Color Calibration.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna ger realistiska bilder så färgerna blir inte överdrivna vilket kanske inte är lika tilltalande för ögat men det resulterar i bilder som liknar verkligheten.
OnePlus 11 har ett stort batteri på  5000 mAh batteriet med stöd för snabbladdning på 100W. Man kan fylla batteriet till hälften på 10 minuter och ladda det helt på 25 minuter. Laddaren kommer att inkluderas i förpackningen.  
Den här toppmobilen är planerad till att lanseras globalt senare i år och det är då som vi kommer att informeras om fullständiga detaljer som pris och tillgänglighet men vi känner redan till specifikationerna och designen. 
OnePlus är en av dessa mobiltillverkare som under många år har sålt sina mobiltelefoner i Sverige men som trots det har förblivit relativt okända här. Det blir uppenbart av reaktioner man får när man rekommenderar en mobiltelefon från OnePlus till bekanta som planerar att skaffa sig en ny smartphone. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?