Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro är absolut en av de bästa mobiltelefoner som Huawei någonsin har gjort, men det hjälper inte alls när det gäller försäljningen.
Alla som har läst min blogg tidigare känner till att jag har svårt att rekommendera en smartphone från Huawei eftersom de kommer utan Googles tjänster
Mobiltelefonen har ett ganska omodernt utseende på framsidan med tanke på att flärpar inte är så vanliga hos flaggskepps mobiler längre. Det är en design som fortfarande förekommer hos billigare budgetmobiler.
Denna smartphone har en baksida täckt av frostat glas och precis lagom avrundade till kanter för att få den att kännas tunnare än den är.
Mest iögonfallande designmässigt är dess stora cirkulära kameramodul på baksidan vilken rymmer tre kameralinser även om man kan tro att det är fyra kameralinser på grund av laser autofokus linsen.
Huawei Mate 50 Pro har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz men saknar hörlursuttag precis som nästan alla andra flaggskepps mobiler på marknaden.

Mobiltelefonen har en AMOLED display på 6,7 tum med 1212×2616 pixlar vilket gör att pixeltätheten landar på 428 PPI (pixlar per tum). Det är en fantastisk display med en bilduppdaterings frekvens på 120Hz. Displayen har bildförhållandet 19.5.
Huawei Mate 50 Pro kommer med en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn som klarar av att driva avancerade mobilspel som New State Mobile Apex Legends  och Lost Light  utan problem.
Den här mobiltelefonen har alltså gott om kraft och är effektiv nog för att klara av de mest tekniskt krävande arbetsuppgifter. Det är en av de största anledningarna till att beställa en flaggskepps mobil.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB men det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 8 GB samt ett inbyggt minne på 512 GB.
Mobiltelefonen har också plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Telefonen använder sig av tillverkarens skinn EMUI 13 som är baserad på Android med öppen källkod. Denna Android version kan inte köra Googles appar eller tjänster på rätt sätt. Att Huawei inte kan använda sig av den licensierade versionen medför att de inte får använda Googles version av Android med programvara som stöder tjänsterna på rätt sätt. Ingen har väl missat att Huawei svartlistades av USA 2019 och har alltså sedan dess inte kunnat använda sig av teknik och tjänster som härstammar från amerikanska företag?
Den här mobiltelefonen har tre kameralinser på baksidan på 50 Megapixlar (vidvinkel lins),  64 Megapixlar (periskop telefoto lins) och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Selfie kameran lokaliserad i den stora flärpen på framsidan är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, Laser Autofokus, Optisk bildstabilisering och 3.5× Optical Zoom.
Huawei Mate 50 Pro gör ett utmärkt jobb med att ta bilder i alla scenarier och producerar verkligen bland de bästa bilder en mobiltelefon kan klara av.
Batteriet på 4700mAh är rejält stort men inte det största på en smartphone med så höga specifikationer som kräver mycket kraft för att driva det hela. Trots det klarar den lätt en hel dags användning.
Mobiltelefonen är svår att sälja utan Googles tjänster. Om du inte kan föreställa dig att vilja förlita dig på andra lösningar och Huaweis egna appbutik som naturligtvis inte har ett lika stort utbud som Google Play Store.
Om det inte vore för avsaknaden av Google och 5G skulle Huawei Mate 50 Pro lätt kunnat vara en svår konkurrent till Samsung, Apple, Google och Xiaomi. Vissa användare kan vara villiga att förbise dessa nackdelar och betala de 14 000 kronor mobiltelefonen kostar. Men om man likt mig inser hur stort problemet egentligen är kommer inte att göra det. Det är inte bara så att man inte kommer kunna använda sökmotorn Google Chrome utan det leder till betydligt mer svåra situationer. Man har inte heller tillgång till Google Play Store och det påverkar tillgången till tredjeparts appar. Många personer tänker inte särskilt långt och en hel del personer har fortfarande efter så här lång tid inte förstått att Huawei har svartlistats. Det finns förstås en anledning till att samtliga mobiloperatörer har slutat att ha mobiltelefoner från Huawei i sina sortiment.
Den här bloggen har som en stor uppgift att informera om allt som berör mobiltelefoner och förhoppningsvis öppnar jag ögonen på någon läsare. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?