ROG Phone 6

Asus ROG Phone 6 är inte en smartphone som kommer att tilltala alla men som kommer att tilltala dem som vill ha avancerade specifikationer och unik estetik som bara en inbiten mobilspelare kommer att uppskatta.
Framsidan består mestadels en gigantisk display med en övre och nedre haka för att bland annat ge utrymme för den övre selfie kameran.
En optisk fingeravtrycksläsare sitter under displayens yta och låser upp mobiltelefonen snabbt och tillförlitligt varje gång.
Mobilelefonens baksida är prydd med glyfer och ljus och har en typ av design som för tankarna till science fiction filmer. Det är tydligt att detta helt klart en smartphone utformad för gamers som mig själv.
Runt de böjda, mattsvarta kanterna på ROG Phone 6 finns två USB-C-portar, en i botten och en annan på vänster långsida.  Detta så att man kan ladda den medan man spelar men fortfarande ha det bekvämt. Alla knappar sitter på höger långsida. Här sitter volymen, Powerknappen och de två beröringskänsliga AirTrigger axelknapparna för spel.
Asus ROG Phone 6 har ett hörlursuttag också vilket är bra om man fortfarande gillar att använda de bästa trådbundna hörlurarna.
Denna mobil har stereo högtalare (2 amplifiers) med 32 bitars 384kHz ljud. Nu är ju det här en gaming mobil och i och med det blir ljudkvaliteten naturligtvis väldigt viktig.

ROG Phone 6 har en AMOLED display på 6,8 tum med 1080×2448 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på PPI (pixlar per tum). Bilduppdaterings frekvensen ligger på 165Hz.
Displayen skyddas av Corning Gorilla Glass Victus.
Under huven sitter en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor på 3,19 GHz.
Processorn är otroligt snabb och appar öppnas på nolltid. Spel och allmän prestanda ligger på den nivå man förväntar sig att ROG Phone 6 ska ligga. 
Telefonen kommer att levereras i flera olika varianter och priser och instegs versionen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB. De andra varianterna har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 128 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB och värsting varianten har ett RAM minne på 16 GB samt ett inbyggt minne på hela 512 GB 
Det saknas plats för ett minneskort.
Den bakre huvudkameran är på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins) och det sitter ytterligare två kameralinser på baksidan. Dessa är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och Makrolinsen är på 5 Megapixlar.
Selfie kameran på framsidan är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins).
När det gäller bildkvaliteten kan man vara nöjd men inte imponerade av resultatet. Detta är en gaming mobil och i och med det kan man inte förvänta sig den allra högsta kamera kvaliteten. Fokus hos den här typen av smartphones ligger huvudsakligen på just mobilspelande och på att vara en allmänt bra multimedia enhet.
De dubbla framåtvända stereohögtalarna  producerar ett ljud som är vida överlägset de flesta mobiltelefoner med stor detaljrikedom och ett imponerande djup i ljudet.
Batteriet är på 6000 mAh och har stöd för snabbladdning på 65W och batteriet kan laddas hundra procent på fyrtiotvå minuter. Batteriet kan till och med laddas samtidigt som man spelar. Då fylls batteriet inte på utan man ligger konstant på samma nivå. Hade batteriet femtio procent laddning kvar ligger det helt enkelt kvar på just femtio procent.
Den här mobiltelefonen hamnar inom en kategori av mobiltelefoner som långt ifrån tilltalar alla personer men samtidigt har den utmärkta stereohögtalare (till och med hörlursuttag), en skarp och livfull AMOLED display med en uppgradering av bilduppdaterings frekvensen från 144Hz hos föregångaren till 165Hz och ett massivt 6000 mAh batteri som borde tilltala alla.
Den bästa varianten av den här gaming mobilen kostar 11990 kronor så det rör sig definitivt inte om någon billig smartphone men man får också väldigt mycket teknik för pengarna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?