ASUS ROG Phone 8 Pro

Gaming mobilen Asus ROG Phone 8 Pro är här och den ser nu rent designmässigt ut mer som en konventionell smartphone än någon av dess föregångare. Även om den fortfarande naturligtvis i allra högsta grad är en gaming mobil.
Mobiltillverkaren Asus har bestämt sig för att skala tillbaka den nördiga designen för att tilltala dem bortom hardcore gamers som jag själv. Mobiltelefonen är också tunnare och lättare än sin föregångare.
Displayen har ett punch hål i mitten av displayens överkant och ramarna runt displayen är nu tunnare än hos föregångarna.
Hos tidigare modeller satt den främte kameralinsen i den tjocka övre ramen.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen korrekt de flesta gånger man använder den.
AirTriggers är en av de funktioner som särskiljer just gaming telefoner och dessa  återkommer naturligtvis även här. Detta gör att man kan använda virtuella triggers på telefonens kanter för att styra spelkaraktärer i olika mobilspel och dessa är helt anpassningsbara.
Mobiltelefonen har en baksida av matt glas med några mycket subtila accenter och en dold LED matris för att visa lite grundläggande information eller ROG.logotypen när mobiltelefonen ligger nedåtvänd på exempelvis ett bord.
Den skarpkantade, utstickande kameramodulen och de glänsande accenterna på ROG Phone 8 Pros baksida med matt textur ger en antydan om den här telefonens spelhärstamning.
Asus ROG Phone 8 Pro har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz samt ett hörlursuttag.
Mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.

AMOLED displayen på 6.78 tum har 1080× 2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 388 PPI (pixlar per tum ). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glass Victus 2.
Den stora displayen med tunna ramar medför att den här mobiltelefonen blir en utmärkt multimedia mobil som passar mycket bra för att spela mobilspel, titta på Youtube videor och streamad film.
Den har en bilduppdaterings frekvens som växlar mellan 1Hz och 120Hz. Vi har en optisk fingeravtrycksläsare gömd under glaset.precis som många andra flaggskepps mobiler idag.
Asus ROG Phone 8 Pro är en av de mest kraftfulla mobiltelefonerna i världen på grund av den helt nya åttakärniga Snapdragon 8 Gen 3 processorn vilket gör dem till en del av en exklusiv klubb av tidiga användare av den processorn. 
Det är självklart att en mobiltelefon med fokus på mobilspelande behöver ha en kraftfull processor som med lätthet klarar av de mest krävande mobilspelen utan några som helst problem.
Basmodellen har ett RAM minne på 16 GB och ett internminne på 512 GB och det existerar även en bättre variant med ett RAM minne på 24 GB och ett inbyggt minne på otroliga 1TB.
Det finns tyvärr inte någon plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare.
Självklart blir det väldigt viktigt att en gaming mobil har gott om plats för spel och appar.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 32 Megapixlar (telefoto lins) och 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, gimbal optisk bildstabilisering, optisk bildstabilisering, 3×optisk zoom och LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins).
Man får anständiga bilder med huvudkameran men utan att ligga på hög flaggskepps nivå när det gäller kvaliteten.
Mobiltelefonen har ett helt reviderat kylsystem bestående av allt från kopparkylflänsar och grafitskivor till bornitrat som injiceras i håligheter för att underlätta värmeöverföringen. Allt för att användaren ska kunna spela mobilspel i timmar i sträck utan att mobilen blir överhettad.
Batteriet är på 5500 mAh och kommer med en egen 65W laddare i kartongen. Det sitter dubbla batterier inuti chassit som laddas parallellt för optimerad hastighet och batterihälsa.
ROG Phone har alltid varit skamlösa, kompromisslös mobiltelefoner och är lätt bland de bästa i sitt slag man kan köpa när man är en hardcore mobilspelare.
Eftersom den här typen av smartphones har den topp prestanda den har och dessutom kommer med extra anpassningar blir de inte direkt billiga.
En Asus ROG Phone 8 Pro med ett internminne på 512 GB kostar 14 490 kronor.
Var alltid en medveten mobilköpare och undvik på det sättet felköp. Läs recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner, konstruktion, och pris för att kunna hitta bästa alternativet för dig. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.