Samsung Galaxy A25 5G

Samsung Galaxy A25 5G lanserades i December 2023 som den nya budgetmobilen i mellanklassen. Smarttelefonen kommer också att lanseras globalt och kommer att finnas tillgänglig i de flesta länder.
Detta är en ny smartphone i mellanklassen som står sig väl i konkurrensen inom denna kategori av mobiltelefoner.
Mobilens display har en flärp vattendroppsstil som rymmer selfiekameran.
Tyvärr omger tjocka ramar displayen vilket avslöjar att den inte är en flaggskepps mobil och det samma gäller naturligtvis för flärpen eftersom dyrare smartphones inte längre har flärpar utan istället har punch hål.
Samsung Galaxy A25 5G har ett glansigt prismamönster på baksidan som ger den ett fantastiskt utseende. Telefonen har ett chassi av plast i motsats till en kombination av förstklassig metall och glas som dyrare smartphones oftast är konstruerade av.
Man får en platt design som är ganska greppvänlig och som inte glider ur användarens händer. Men den är välbyggd och extremt hållbar även om den bara består av plast.
Mobilen har en sidomonterad fingeravtrycksläsare vilken är integrerad i Powerknappen på höger långsida.
Samsung Galaxy A25 har ett hörlursuttag och stereohögtalare med Dolby Atmos stöd.
Den finns i färgerna Brave Black, Personality Yellow, Fantasy Blue samt Optimistic Blue.

Displayen är en AMOLED display på 6,5 tum med en bilduppdaterings frekvens på 90Hz och har 1080×2340 pixlar vilket medför att pixeltätheten hamnar på 396 PPI (pixlar per tum). 
Displayen är hyfsat stor och skarp med bra färgåtergivning och kontrast vilket medför att den här mobiltelefonen blir en bra multimedia mobil.
Användningen av en display med hög uppdateringsfrekvens ger en smidig användarupplevelse.
Dessutom har Samsung bytt ut den åttakärniga MediaTek Helio G99 mot en åttakärnig Exynos 1280 processor men denna förändring kommer att ge minimala prestandaförbättringar. Processorn tillkännagavs i början av 2022 och används i Samsung Galaxy A53 5G. Denna processor är alltså en aning äldre nu men det är en beprövad processor från Samsung som har levererat en fantastisk upplevelse tidigare och kommer att göra samma sak med Samsung Galaxy A25. Många andra mobiltillverkare erbjuder dock nyare och bättre processorer i samma prisklass. Nu är detta en budgetmobil i mellansegmentet och det betyder att den här mobiltelefonen har en tillräckligt kraftfull processor för att man ska kunna spela tekniskt krävande mobilspel utan större problem dock oftast inte på de allra högsta grafiska inställningarna.
Instegs modellen har ett RAM minne på 6 GB och ett internminne på 128 GB men det existerar även andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB och ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB. 
Det finns plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka i efterhand.
Samsung Galaxy A25 5G och körs på operativsystemet Android 13 med Samsungs skinn One UI 5. Samsung utlovar upp till fem år av säkerhetsuppdateringar och fyra år av operativsystems uppgraderingar för den nya mobiltelefonen.
Denna smartphone kommer med en 50 MP huvudkamera med OIS, 8 MP ultrawide shooter och 2 MP makrokamera. Det finns också en 13 MP framåtvänd shooter.
På baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering och LED blixt.
Selfie kameran är på 13 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med huvudkameran blir utmärkta med hög detaljrikedom, stort dynamiskt omfång, överlägsen vitbalans och mättade färger. Även om i mörkare miljöer blir bilderna som tas ganska bra. Förvänta dig däremot inte flaggskepps kvalitet från en mobil i den här kategorin. 
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för laddning på 25W.
Det är ett som bör ge användaren mer än två dagars batteritid vid lättare användning. Men om du är en gamer kanske batteriet inte ens räcker en hel dag. Spelandet är ganska påfrestande för systemet, så batteriet laddas ur snabbare. Men när man inte spelar mobilspel eller tittar på streamade filmer kommer batteriet att räcka länge på en laddning.
Basmodellen kostar 3790 kronor och det är ett helt okej pris eftersom man får tillräckligt mycket mobiltelefon för pengarna.
Se alltid till att vara en medveten mobilköpare och beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut. Läs recensioner och jämför olika mobilers specifikationer, funktioner och design innan du bestämmer dig.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?