Nothing Phone 2 vs Nothing Phone 1

Nothing Phone 1 anserades i Juli 2022 och är när detta blogginlägg skrivs tillgänglig att köpa till ett pris av 3990 kronor vilket är ett bra pris med tanke på vad man får för pengarna.
Nothing Phone 2 presenterades den 11 Juli 2023 och kostar 8490 kronor. Det priset gäller varianten med ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Nothing telefonernas design är en stor del av det som gör dem tilltalande. De har en unik baksida av transparent glas och ett Glyph Interface vilket i huvudsak betyder att de har vita LED lampor på baksidan som kan reagera på mobiltelefonens olika notifikationer.
Den transparenta designen avslöjar de interna komponenterna i mobilerna och medför att de ser eleganta och futuristiska ut.
Men även om det övergripande utseendet är liknande ser och känns den nya mobiltelefonen som om den är av ännu högre kvalitet.
Nothing Phone 2 har mer avrundade kanter och hörn än föregående modell.
Displayerna har lika tunna ramar runt om åt alla håll och de har punch hål för selfie kameran. När det gäller Nothing Phone 1 sitter den i övre vänstra hörnet medan den hos uppföljaren har flyttats till mitten av displayens överkant. Båda telefonerna har optiska fingeravtrycksläsare placerade under displayens yta och de är av hög kvalitet.
Nothing Phone 1 har en IP-53 Certifiering och Nothing Phone 2 har en IP-54 Certifiering så,de har ett visst skydd mot lättare regnstänk.

Nothing Phone 2 har en AMOLED display på 6,7 tum i jämförelse med den AMOLED display på 6,55 tum.
Föregångarens display har 1080×2400 pixlar vilket innebär att pixeltätheten landar på 402 PPI (pixlar per tum).
Nothing Phone 2 har en display med 1080×2412 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 394 PPI (pixlar per tum). Båda har bildförhållandet 20:9.
Nothing Phone 1 har en marginellt skarpare display och båda dessa mobiltelefoner har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Om du väljer mellan de två mobiltelefonerna kommer displayen sannolikt inte att vara den särskiljande faktorn. Men om du likt mig föredrar större mobiltelefoner kan du vara benägen att välja Nothing Phone 2.
Den ursprungliga mobiltelefonen levererades med en åttakärnig Snapdragon 778G Plus processor vilket är en budgetmobil tänkt att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet.
Nothing Phone 2 har en åttakärnig Snapdragon 8 Plus Gen 1 som fortfarande anses vara en flaggskepps processor. Detta är en äldre topp  processor som valts för att hålla nere slutpriset för kunden. Endast på grund av sin kraftfulla flaggskepps processor har Nothing Phone 2 en annan position på marknaden än sin föregångare
Nothing Phone 1 har en basmodell med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB med plats för ett minneskort.
Nothing Phone 2 har också en basmodell med ett RAM minne på 8 GB med ett inbyggt minne på 128 GB.
Som så ofta existerar flera olika varianter med varierande mängd RAM och internminne.
När det gäller RAM minne och internminne är dessa smartphones likvärdiga.a
Båda telefonerna kör tillverkarens skinn Nothing OS men Nothing Phone 2 drivs av en version baserad på operativsystemet Android 13. Som jämförelse har Nothing Phone 1 fortfarande fastnat på den ursprungliga Nothing OS versionen baserad på Android 12. Jag förväntar mig att Nothing Phone 1 ska få uppgraderingen till Android 13 snart och Nothing har lovat tre år av fullständiga operativsystemuppdateringar med sina smartphones. Men för tillfället är Nothing Phone 2 den klara vinnaren på grund av att den har en färskare version av operativsystemet Android.
Dessa smartphones har två kameralinser på baksidan samt en kameralins på framsidan.
Båda dessa har kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisering, autofokus och LED blixt.
De är kapabla till att ta fina bilder vid bra ljusförhållanden.
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) hos Nothing Phone 1 medan Nothing Phone 2 har en selfie kamera på 32 Megapixlar.
Bilder tagna med de här mobiltelefonernas kameralinser går inte riktigt att jämföra med moderna flaggskepp men den nyare modellen 
ger något bättre bildkvalitet än Nothing Phone 1.
Nothing Phone 1 har ett batteri på 4500 mAh med stöd för laddning på 33W medan Nothing Phone 2 har ett batteri på 4700 mAh med stöd för laddning på 45W.
Nu har uppföljaren visserligen ett större batteri men den har samtidigt en mer kraftfull processor som därmed drar mer ström så batteritiden borde i slutändan bli likvärdig. 
Nothing Phone 2 har dock lite snabbare laddning så den vinner knappt när det gäller batteriet.
Nothing Phone 2 är större, har en kraftfullare processor, är mer raffinerad och dyrare. Det är en bättre mobiltelefon men man kommer att betala mer för den på grund av detta.
De här två mobiltelefonerna har en unik och elegant design samtidigt som de är väldigt välkonstruerade. 
Det är ärligt talat svårt att avgöra exakt vilken av de här mobiltelefonerna som faktiskt är bättre eftersom de ligger inom två olika mobil kategorier. Det som avgör är hur mycket man kan/vill spendera på sin mobiltelefon. Den stora skillnaden är helt enkelt valet av processorer.
Oavsett vilken modell man väljer får man någonting som är helt unikt och som definitivt kommer att väcka ens omgivnings intresse. 
Ifall du är en person som vill ha samma smartphone som alla andra blir detta inte något positivt men ifall du är en person som är mer intresserad av att äga något som inte många människor äger blir det istället något positivt.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner och specifikationer. Läs recensioner och jämför olika mobilers specifikationer innan du bestämmer dig för vilken mobiltelefon du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?