Xiaomi Redmi 12

Xiaomi Redmi 12 är ett av förra årets mest billiga mobiltelefon från Xiaomi. Inte att förväxlas med Xiaomi Redmi Note 12 vilket är en både dyrare och bättre smartphone.
Ramarna runt displayen är inte direkt supertunna och de är tjockare i hakan (delen under displayen). I mitten av displayens överkant sitter ett punch hål för selfie kameran.
Hos denna uppföljare har man bytt ut bakpanelen i plast mot en blankt glas.
Det finns ingen kameramodul längre och istället sitter varje kameralins i sin egen ring och sticker ut lite från chassit.
Kanterna runt mobiltelefonen är konstruerade av plast för att hålla nere kostnaderna för mobilen.
På höger långsida finns volymreglaget och Powerknappen som också fungerar som fingeravtrycksläsare. Den senare är lätt att känna och nå och vilar precis under höger tumme.
Denna smartphone har en IP-52 Certifiering så den är relativt väl skyddat mot damm men är bara vattentåligt och inte vattentätt. Du bör inte sänka telefonen under vatten.
Denna budgetmobil finns i färgerna Midnight Black, Sky Blue, Polar Silver och Moonstone Silver.

Xiaomi Redmi 12 har en större 6,79 tums LCD display vilket gör den till en av de största i sin mobiltelefon kategori. Detta är en budgetmobil och inget annat.
Displayen har 1080×2460 pixlar vilket innebär att pixeltätheten hamnar på 396 PPI (pixlar per tum) och den har en bilduppdaterings frekvens på 90Hz.
En stor, skarp display som den här medför att multimedia upplevelsen blir betydligt mer njutbar än ifall man istället hade en liten display med lägre pixeltäthet. Det är en anledning till att jag personligen främst väljer mobiltelefor med lite större displayer.
Processorn är en åttakärnig Mediatek MT6769H Helio G88 processor på 2.0 GHz.
När det gäller själva processorn är den anständig nog för daglig användning, och även om man kan märka en felaktig fördröjning eller lagg då och då, försämrade det inte den övergripande upplevelsen. Processorn är inte heller särskilt designad för mobilspelande så mer tekniskt krävande mobilspel som New State, Arena Breakout, Call Of Duty Mobile och Lost Light.
Instegs modellen har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på 128 GB men i vanlig ordning existerar även flera andra varianter. En mindre detalj som många människor missar att ha koll på när de beställer en ny smartphone.
Det finns också varianter med ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB, ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB samt slutligen värstingen med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB.
Telefonen har plats för ett minneskort så minnesmängden är möjlig att utöka ytterligare i efterhand vilket kan vara en mindre fördel.
Alla varianter av mobiltelefoner säljs dessvärre inte i alla länder.
Operativsystemet är Android 13 med mobiltillverkarens egna skinn MIU 14 som ett lager ovanpå. Ni som är återkommande läsare av den här bloggen vet att jag personligen föredrar en helt ren version av operativsystemet bland annat på grund av att det ökar chansen till att nås av snabba uppdateringar.
På baksidan täckt av glas sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. 
Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar (vidvinkel lins).
Bilder tagna med kameralinserna blir skarpa och har ganska bra detaljnivåer. Även i svagt ljus tar denna mobiltelefon hyggliga bilder och i totalt mörka förhållanden kan du fortfarande känna igen några detaljer.
Batteriet är på 5000 mAh och har stöd för laddning på 18W.
Det följer inte med någon laddare i kartongen, så du måste köpa en separat om du inte råkar äga en 18W laddare sedan tidigare.
En Xiaomi Redmi 12 kostar runt 1900 kronor och det priset gäller basmodellen. Det är en helt okej kostnad med tanke på vad man får för pengarna.
Å andra sidan finns det massor av andra mycket starka konkurrenter inom denna kategori av mobiltelefoner. Som med de flesta mobiler förutom då flaggskepps mobilerna måste man stå ut med några kompromisser om man bestämmer sig för att köpa den här mobiltelefonen.
Om du är i behov av en lite billigare mobiltelefon som erbjuder bra valuta för pengarna är det viktigt att jämföra de specifikationer och funktioner man får kontra mobiltelefonens pris.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på specifikationerna, funktionerna, designen och prissättningen. Allt för många personer tittar endast på design och pris och glömmer bort alla andra viktiga faktorer att ha koll på. 
 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?