Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 kombinerar en kompakt storlek med en förbättrad design. Den kompakta konstruktionen är endast relativ då den här mobiltelefonen har en 6,2 tums AMOLED display är den inte riktigt lika liten som kompakta mobiler från det förflutna men 2024 när de flesta mobiltelefoner kommer med gigantiska 6,5 tums displayer anses en mobil med mindre display än så kompakt.
Displayen har tunna ramar runt om och ett punch hål för selfie kameran i mitten av displayens överkant. Ramarna runt displayen är nu lite tunnare och ger telefonen ett ännu mer elegant utseende.
Under displayens yta sitter en ultrasonic fingeravtrycksläsare av hög kvalitet.
Denna smartphone behåller den design som de senaste årens Samsung mobiler är kända för med de tre separata kameralinserna på baksidan. Dessa ligger vertikalt inriktade på rad under varandra. Baksidan är plan och är konstruerad av plast vilken har täckts av flera lager glas.
Kanterna runt mobiltelefonen är nu platta och bland några av deras fördelar är att det blir  lättare att plocka upp mobilen från till exempel ett bord.
Man har denna gång en tuffare ny armour aluminium ram och kanterna har en matt finish så att den inte drar till sig fingeravtryck.
Denna flaggskepps mobil saknar hörlursuttag precis som de flesta andra toppmobiler men den har stereo högtalare med 32 bitars ljud på 384kHz optimerat av AKG.
Ljudet är med andra ord väldigt bra och förhöjer upplevelsen av multimedia konsumtion.
Den här flaggskepps mobilen finns att tillgå i färgerna Onyx Black, Marble Grey, Cobalt Violet, Amber Yellow, Jade Green, Sandstone Orange samt Sapphire Blue.

Displayen är en AMOLED display på 6,2 tum med 1080×2340 pixlar med en pixeltäthet på 416 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 19.5:9 och skyddas av Gorilla Glas Victus 2.
För första gången på instegs modellen får man en display med en adaptiv bilduppdaterings frekvens på 1Hz till 120Hz vilket är en funktion som tidigare var exklusiv för Ultra modellen.
De amerikanska, kanadensiska och kinesiska modellerna drivs av den åttakärniga Snapdragon 8 Gen 3 processorn medan den europeiska versionen vi har här har en tiokärnig Exynos 2400 processor på 2,9 GHz.
Dessa två processorer är kraftfulla och effektiva och klarar med lätthet av till och med de mest krävande arbetsuppgifter. Att exempelvis spela de mest tekniskt avancerade mobilspelen går alldeles utmärkt till och med på de högsta grafiska inställningarna.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta existerar även flera andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB, ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och slutligen en värsting variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på hela 512 GB.
Den saknar föga förvånande plats för ett minneskort så minnesmängden är inte möjlig att utöka ytterligare i efterhand.
Samsung Galaxy S24 kommer med operativsystemet Android 14 och Samsungs senaste skinn One UI 6.1 som ett lager ovanpå.
Jag personligen föredrar rena versioner av operativsystemet Android eftersom det medför att sannolikheten till att få snabba uppdateringar av systemet ökar. Ett helt rent system tyngs dessutom inte ner med tiden fullt lika mycket som ett med ett hårt anpassat skinn.
På baksidan sitter tre kameralinser på 
50 Megapixlar (vidvinkel lins), 10 Megapixlar (telefoto lins) och en kameralins på 12 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har dubbla Pixel PDAF, optisk bildstabilisering, PDAF, 3×optisk zoom och LED blixt.
Selfie kameran är på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) med dubbel pixel PDAF.
Foton tagna med dessa kameralinser har nu ett mycket mer naturligt utseende. Bilder blir fina och skarpa med bra kontrast och detaljrikedom.
Batteriet är på 4000 mAh och har stöd för laddning på 25W som mobiltillverkaren lovar ska klara av att ladda batteriet från noll till femtio procent fullt på trettio minuter.
Batteriet har även stöd för trådlös laddning på 
15W vilket är en praktisk funktion som allt för få användare använder sig av.
En Samsung Galaxy S24 kostar från 11 490 kronor och det är förstås mycket pengar att spendera på en smartphone men då får man också en väldigt högkvalitativ flaggskepps mobil med en elegant design och bästa möjliga prestanda. Eftersom majoriteten av alla personer skaffar sin smartphone via sitt mobilabonnemang blir priset mer överkomligt på grund av att man inte betalar hela kostnaden på en gång. Men det blir ändå dyrt då månadskostnaden blir hyfsat hög. Långt ifrån alla behöver faktiskt äga ett flaggskepp utan skulle lätt klarar sig med en billigare mobiltelefon.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner och specifikationer. Läs recensioner och jämför olika mobilers specifikationer innan du bestämmer dig för vilken mobiltelefon du ska beställa.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?