Nothing Phone 1

Nothing Phone 1 är en budgetmobil i övre mellansegmentet som lanserades i Juli 2022.
Det är en budgetmobil i övre mellansegmentet som många andra, men det är också en budgetmobil i övre mellansegmentet som inte liknar någon annan på marknaden på grund av sitt enorma fokus på design.
Ramarna runt displayen är relativt tunna och är lika tjocka åt alla håll vilket förhöjer upplevelsen av mobilen. Den ser ut som en dyrare smartphone och påminner inte alls om billigare mobiltelefoner som ju nästan alltid har en tjockare haka. I övre vänstra hörnet sitter ett punch hål för selfie kameran.
Under displayens yta sitter en optisk fingeravtrycksläsare som låser upp mobiltelefonen snabbt och smidigt varje gång man använder den.
Designmässigt har Nothing Phone 1 en elegant och unik design som skiljer den radikalt från de standard mobiltelefoner som finns på marknaden. Dess slimmade formfaktor och lätta konstruktion gör den bekväm att hålla i och lätt att använda.
Den har platta kanter av matt aluminium och en allmänt plan design men hörnen är avrundade.
Telefonens bakstycke har en genomskinlig design som möjliggör att man kan se vissa komponenter vilket gör den här mobiltelefonen lite mer unik.
Den transparenta designen är inte utan syfte. Det finns även för att visa upp Glyph Interface vilket är en uppsättning av över 900 lysdioder som tänds för att meddela dig när specifika kontakter ringer, visa mobiltelefonens laddningsstatus eller fungerar som en LED blixt vid fotografering.
Denna smartphone har stereo högtalare men saknar hörlursuttag och det sistnämnda är ganska vanligt för lite dyrare smartphones. De billigare modellerna har fortfarande ofta hörlursuttag men det samma gäller som sagt sällan mer påkostade mobiltelefoner.
Nothing Phone 1 har en 
IP-53 Certifiering vilket innebär att den är stänk och damm tålig men det betyder att man behöver vara mer försiktig när man använder den här mobiltelefonen ute i till exempel regn. 
Denna unika smartphone finns i färgerna svart eller vitt.

Displayen är en AMOLED display på 6.55 tum
med 1080×2400 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 402 PPI (pixlar per tum). Displayen har bildförhållandet 20:9 och skyddas av Gorilla Glas 5. 
Mobilens display har en bilduppdaterings frekvens på hela 120Hz.
Displayen på Nothing Phone 1 är imponerande. Med en livfull och skarp display kan användare njuta av sitt favorit multimediainnehåll med klarhet och detaljer. Berörings känsligheten är smidigt och flytande vilket gör navigeringen fantastisk.
Processorn är en åttakärnig Qualcomm Snapdragon 778G Plus 5G processor vilket är en hyfsat kraftfull processor även om den naturligtvis inte är jämförbar med en processor som sitter i en flaggskepps mobil.
Basmodellen har ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB men som så ofta existerar även flera andra varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 256 GB samt ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB.
Det är inte möjligt att utöka minnesmängden genom att montera in ett minneskort.
När det gäller prestanda överträffar Nothing Phone 1 förväntningarna. Att den drivs av en robust processor och har gott om RAM minne säkerställer en smidig multitasking och fördröjningsfri prestanda även under tung användning. Det är alltså fullt möjligt att spela de mest krävande mobilspelen utan några som helst problem.
Mobiltelefonen erbjuder också tillräckligt med internminne vilket gör att användare kan lagra sina filer och appar utan att oroa sig för att ta slut på utrymme.
På baksidan sitter ovanligt nog endast två kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins) och 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins). Kamerorna har autofokus, optisk bildstabilisering, PDAF samt LED blixt.
Selfie kameran i fronten är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins).
Jag tror inte att bild resultatet kommer att imponera på någon som tidigare har använt flaggskepps mobiler. 
I bra ljus kommer man dock att få tillräckligt fin bildkvalitet som är tillräckligt bra för att lägga upp på sociala medier 
Batteriet är på 4500 mAh och har stöd för laddning på 33W vilket medför att batteriet kan laddas femtio procent fullt på trettio minuter och hundra procent fullt på sjuttio minuter. 
Det finns också stöd för trådlös laddning på 15W.
Batteritiden hos Nothing Phone 1 är knappast exceptionell men användaren kan gå igenom en hel dags användning utan att behöva ladda sin smartphone konstant under dagen.
Sammantaget är Nothing Phone 1 en frisk fläkt på smartphone marknaden. Den kombinerar elegant design, kraftfull prestanda och användbara kamerafunktioner vilket ger användarna en exceptionell mobilupplevelse. Om du letar efter en smartphone som prioriterar unikhet och funktionalitet är Nothing Phone 1 ett utmärkt val.
Nu är det naturligtvis oundvikligen så att många inte känner till det här mobil märket tidigare och det leder till att många väljer bort det här alternativet bara på grund av det. Att detta är en ny mobiltelefon från en ny mobiltillverkare leder till misstanke hos folk som inte är pålästa. Det är enligt min mening lite trist att man väljer bort ett märke bara för att man inte känner till märket sedan tidigare. På det sättet kan man missa något som faktiskt kan vara väldigt bra.
Beställ aldrig någonsin en mobiltelefon på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på design, funktioner, konstruktion och specifikationer. Läs recensioner och jämför olika mobilers specifikationer innan du fattar ett beslut. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?