Huawei P30 Lite tips och tricks.


Huawei P30 Lite erbjuder mycket för pengarna på så sätt att den är fullpackad med funktioner som du kan förvänta dig av en flaggskepps mobil. Samtidigt som specifikationerna ligger ganska nära toppmodellernas nivå.
Designmässigt har den en vanlig modern design med en stor display med tunna ramar runt och en tårdropps formad flärp för selfie kameran i displayens överdel. Fronten och baksidan täckts helt av glas och kanterna är av plast.
Huawei P30 Pro Lite är en spännande, intressant smartphone i mellansegmentet som bör locka många konsumenter till att beställa ett exemplar.
I den här guiden visar jag dig hur du får ordning på din nya telefon och du får även lite nyttiga tips.


P30 Lite har förutom en bakre fingeravtrycksläsare också Face unlock som fungerar med hjälp av den framåtriktade selfie kameran.
En av fördelarna med ansiktsigenkänning är att du kan låsa upp telefonen helt enkelt genom att plocka upp din mobiltelefon och titta in i kameran.

För att aktivera detta, gå till Inställningar, tryck på Säkerhet och sekretess och tryck sedan på Ansiktsigenkänning.  Om du inte redan har konfigurerat fingeravtrycksigenkänning kommer du att bli ombedd att skapa en fyrsiffrig lösenord för din enhet.
När du har gjort det trycker du på Registrera ansikte och placerar telefonen så att ditt ansikte är tydligt synligt i den runda sökaren på skärmen.  För bästa resultat, se till att du gör det i en väl upplyst miljö.
Följ därefter instruktionerna på skärmen.


Om du föredrar din mobil ren och minimalistisk kan du placera dina appar i en 'App-låda' och samtidigt hålla bara de appar du använder mest på din hemskärm.

Den här inställningen är inte aktiverad som standard men kan lätt nås genom att gå till Inställningar och sedan trycka på Hem-skärmen och bakgrundsbilder.  Tryck nu på stilen på hemskärmen och välj Låda.  En ny knapp visas längst ner på din startsida och det är här du kan hitta alla dina appar.
Om du vill placera en app på hemskärmen öppnar du helt enkelt lådan, håller ner appen och drar den dit du vill ha den.  För att ta bort en app trycker du bara på appikonen och väljer Ta bort.


Om du undrar varför inte alla de meddelanden som folk skickar till dig når dig är det sannolikt så att din telefon dödar dessa appar i bakgrunden. Anledningen är att Huawei försöker att optimera batteritiden så att du klarar dig längre innan du behöver ladda batteriet igen.
På Huaweis mobiltelefoner måste du fysiskt ställa in telefonen så att den inte automatiskt stänger ned applikationer som ligger på i bakgrunden. Man måste markera de appar man vill ska vara igång i bakgrunden.

För att hindra EMUI från att stänga samtliga appar som arbetar på i bakgrunden går du till "Batteri" i inställningsmenyn, bläddra ner till "Appstart" och avmarkera de appar du behöver köra i bakgrunden ständigt genom att trycka på inställningarna.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?