LG Stylo 5


Om du är en typ av mobilanvändare som vill äga en mobiltelefon riktad mot produktivitetoch kreativitet med en digital penna, likt Samsung Galaxy Note seriens smartphones men vill ha ett billigare alternativ kan LG 5 Stylo vara något för dig.
Till skillnad mot Samsung Galaxy Note 10 är LG 5 Stylo förstås ingen toppmodell utan den hamnar istället i budgetsegmentet.
Detta är en mobil som helt saknar flärp och kanterna runt displayen är inte så tunna som hos mer modernt konstruerade mobiltelefoner.
Sidorna är av aluminium, med en glasfront och en plastbaksida. LG 5 Stylo har en bakre fingeravtrycksläsare, en USB Typ C port och DTS:X Surround ljud samt naturligtvis en penna vilken har sitt förvarings fäste i botten av mobiltelefonen där den förvaras när den inte används.
Pennan är utmärkt för att rita eller skriva anteckningar direkt på displayen eller för att navigera runt i appar.


Diplayen är en LCD display på 6,2 tum med 1080×2160 pixlar samt ett bildförhållande på 18:9.  Pixeltätheten landar på 390 ppi vilket innebär att displayen är skarp och tydlig. Att titta på pixeltätheten hos en display ger en fingervisning på hur skarp display är och det är bra att kolla upp det ifall man inte har möjlighet att titta på displayen i verkligheten innan man beställer mobiltelefonen.
Processorn är en åttakärnig Snapdragon 450 processor på 1,8 GHz. Det rör sig knappast om någon rejält kraftfull processor och det är prestandan som gör LG 5 Stylo till en budgetmobil. Prestanda är i allmänhet bra, men telefonen kämpar med mer grafiskt intensiva spel.
RAM minnet är på 3 GB och internminnet är på 32 GB och ett minneskort är möjligt att montera in om man anser sig behöva mer utrymme än vad som finns i telefonen från början.
Selfie kameran är på endast 5 Megapixlar och på baksidan sitter en ensam kameralins på 13 Megapixlar med PDAF och LED blixt.
Batteriet är på 3500 mAh och saknar trådlös laddning och snabbladdning. Batteristorleken är okej med tanke på skärmens storlek och övriga specifikationer som brukar påverka batteritiden negativt.
En stor skarp display drar mer ström och en kraftfull processor drar mer ström än en svagare sådan och det är anledningen till att mobiltelefoner med stora displayer och kraftfulla topp processorer nästan alltid har rejält stora batteriet.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie som fortfarande är en färsk version av systemet.
Den medföljande pekpennan har många
användbara funktioner inklusive en memo funktion (också tillgänglig från låsskärmen), man kan ta en skärmdump, använda pennan som ett beskärningsverktyg , för att göra en egen GIF och för att måla i en digital målarbok.  Med  pennan är det också möjligt att navigera i appar och klicka på saker istället för att använda fingret.
LG Stylo 5 säljs inte i Sverige men priset ligger på 240 dollar vilket motsvarar ungefär 2300 kronor. Om du väljer att importera mobiltelefonen tillkommer frakt, tullavgift, moms och posten avgifter och därmed blir telefonen betydligt dyrare än innan.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?