Redmi 7 VS Redmi Note 7. Vilken är egentligen bäst?


Xiaomi Redmi 7 och Xiaomi Redmi Note 7 må ha namn som liknar varandra och liknande design men om man tittar djupare kommer man märka stora skillnader mellan dessa smartphones. Båda två är bra budgetmobiler men en av dem är bättre än den andra på alla punkter
De har stora displayer med tårdropps formade flärpar.
Redmi 7 har ett chassi som helt är konstruerat av plast och Redmi Note 7 har kanter av plast men en framsida och en baksida täckt av glas. Xiaomi Redmi Note 7 har därför en mer påkostad design så den tar hem design ronden.
Fingeravtrycksläsaren är placerad på baksidan hos båda telefonerna och båda telefonerna har flera kameralinser.
De har dubbla simkort platser, hörlursuttag samt IR Blaster men Redmi 7 har en microUSB port medans Redmi Note 7 har den mer modern USB Typ C porten. En fördel för Xiaomi Redmi Note 7 alltså.


Redmi 7 har en LCD display på 6,26 tum med 720×1520 pixlar och det ger en pixeltäthet på endast 269 ppi. Displayen skyddas av Gorilla Glas 5.
Redmi Note 7 har en LCD display på 6,3 tum med 1080×2340 pixlar och en pixeltäthet på 409 ppi (pixlar per tum).
Xiaomi Redmi Note 7 vinner kategorin när det gäller skärm kvaliteten. Det är faktiskt en stor skillnad när det gäller skärpan och det syns direkt ifall man lägger telefonerna bredvid varandra och jämför displayerna. Men om du är van med att äga billiga budgetmobiler störs man inte nämnvärt av att Redmi 7 har en mindre skarp och tydlig display.
Xiaomi Redmi 7 har hos basmodellen ett RAM minne på 2 GB samt ett inbyggt minne på 16 GB och det är alldeles för lite utrymme för dagens mobiltelefon användare men som tur är finns det flera bättre varianter.
Det finns en version med ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB vilket direkt kan jämföras med basmodellen när det gäller Xiaomi Redmi Note 7 som också den har ett RAM minne på 3 GB och ett internminne på 32 GB. Den bästa varianten i det fallet har ett RAM minne på 4 GB och ett internminne på hela 128 GB.
Redmi 7 har en åttakärnig Snapdragon 632 processor på 1,8 GHz medans Redmi Note 7 har den mer kraftfulla åttakärniga Snapdragon 660 processorn på 2,2 GHz.
Xiaomi Redmi Note 7 vinner återigen denna rond.
Xiaomi Redmi 7 har en selfie kamera på 8 Megapixlar samt två kameralinser på baksidan vilka är på 12 respektive 2 Megapixlar med PDAF och LED blixt. Den på 2 Megapixlar är en djupsensor vilken endast är där för att assistera huvudkameran att ge bättre bilder.
Note 7 har en selfie kamera på 13 Megapixlar och bakre kameralinser på 48 och 5 Megapixlar där den senare är en djupsensor
Återigen vinner Redmi Note 7 över Redmi 7.
När vi kommer till batteristorleken har de två mobiltelefonerna båda två batterier på 4000 mAh och båda har stöd för snabbladdning. Det blir jämnt när det gäller denna detalj.
Xiaomi Redmi Note 7 utses till den självklara vinnaren i den här fighten mellan två budgetmobiler i mellansegmentet. Den är överlägsen på alla områden utom de områden där de ligger på exakt samma nivå.
En Xiaomi Redmi 7 har ett pris på 1590 kronor hos Mi Store Sverige
och Xiaomi Redmi Note 7 har ett pris på 1990 kronor också hos Mi Store Sverige.
Det gör Xiaomi Redmi Note 7 400 kronor dyrare men om du har den ekonomiska möjligheten skulle jag rekommendera att lägga till lite pengar och satsa på den bättre mobilen.
Redmi 7 är långt ifrån någon dålig smartphone men Redmi Note 7 har bättre prestanda och design så jag skulle helt enkelt välja den.
Den här typen av blogginlägg skriver jag av två anledningar och den ena är för att ni som funderar på vilken av just de här två mobiltelefonerna du bör välja ska få det lättare att fatta ett beslut. Den andra anledningen är att få de personer som inte brukar jämföra mobiler innan de bestämmer sig ska få upp ögonen för hur viktigt det är. Man vill ju få bästa möjliga smartphone för de pengar man är beredd att spendera.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?