Samsung Galaxy Note 10 Plus


Samsung Galaxy Note 10 Plus har presenterats och den är som namnet antyder en större version och på vissa punkter bättre variant av Samsung Galaxy Note 10. Detta samtidigt som de naturligtvis delar funktioner och design med varandra.
Smartphones i Note serien har alltid kommit med tillbehöret S-Pen och den placeras som vanligt i sitt fäste inne i mobilens chassi när den inte används. S-Pen har en mängd funktioner, för många för att hinna informerar om här i det här blogginlägget.
Fingeravtrycksläsaren sitter numera under displayens yta istället för på mobilens baksida. Framsidan består till största delen av skärm och baksidan är av plast vars yta har täckts av flera lager glas. Telefonens kanter är av aluminium.
På bakstycket finns tre kameralinser och Samsung Galaxy Note 10 Plus har stereo högtalare med Dolby Atmos AKG ljud
men saknar hörlursuttag.
Den här mobiltelefonen har en IP-68 Certifiering så den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter.
Det är förstås bra med lite extra skydd men mobiltelefoner överlever inte att vara i salt vatten så tänk inte att det är ingen fara att tappa sin vattentåliga smartphone i till exempel någon havsvik.
En flaggskepps mobil från 2019 bara måste ha en USB Typ C port. Något annat skulle vara en ren skandal så den här mobilen har en USB Typ C port.


Samsung Galaxy Note 10 Plus är en gigantisk smartphone med en gigantisk AMOLED display på 6,8 tum med 3040×1440 pixlar. Den stora displayen har många uppenbara fördelar men när den är så pass stor leder det oundvikligen till en stor och klumpig mobiltelefon även om den följer den rådande skärmtrenden med displayer som tar upp så mycket yta på framsidan av telefonen som möjligt.
Den blir besvärlig att ta med sig och storleken gör den jobbig att prata i under längre telefonsamtal..
En variant har en åttakärnig Snapdragon 855 processor på 2,4 GHz och den andra har en åttakärnig Exynos 9825 processor på 2,4 GHz. Vilken variant man får avgörs av i vilken världsdel du har beställt din enhet.
Båda dessa processorer är dock topp processorer med mycket kraft och styrka.
RAM minnet är på 12 GB och internminnet är på 256 GB men det finns en variant med ett inbyggt minne på hela 512 GB.
Hos Samsung Galaxy Note 10 Plus finns det plats för ett minneskort till skillnad mot den vanliga Samsung Galaxy Note 10.
Selfie kameran är på 10 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 12 Megapixlar och en är en telefoto lins och den andra är en vidvinkel lins.
Sedan finns ytterligare en kameralins på 16 Megapixlar som är en ultra vidvinkel lins och kamerorna har 2×Optisk zoom. Optisk bildstabilisator samt LED blixt. Självklart är kamerorna av allra högsta kvalitet. Detta är trots allt en dyr toppmodell.
Priset ligger på 12490 kronor för den billigare modellen med mindre inbyggt minne.
Batteriet är på 4300 mAh och har stöd för snabbladdning och trådlös laddning.
När det gäller batteristorleken behöver stora mobiler med displayer ha stora batterier på grund av att de förbrukar mer ström för att hålla igång. Det är därför logistik att Samsung Galaxy Note 10 Plus har ett större batteri än den mindre Samsung Galaxy Note 10.
Jag föredrar större smartphones helt enkelt eftersom upplevelsen av att titta på streamad film och spela mobil spel blir så mycket bättre samtidigt blir det lättare att se vad som syns på displayen när man surfar på nätet. För mig har det alltid varit viktigare än att ha en liten mer kompakt mobiltelefon. Att kunna använda bara en hand när jag använder min mobil känns inte viktigare än att lättare kunna se vad som faktiskt är på displayen. Med detta sagt är min åsikt att den här mobiltelefonen är för stor.
Jag skulle istället rekommendera den vanliga Samsung Galaxy Note 10.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?