Motorola One


Motorola One är en smartphone som lanserades 2018 och som nu har gått ner i pris. Man kan nu få ett exemplar för strax under 1800 kronor och för pengarna får man en väldigt bra mobiltelefon med ett helt rent operativsystem.
Bara för att något är billigt, betyder det inte att det nödvändigtvis är dåligt eller saknar värde och det gäller i högsta grad denna smartphone.
Designmässigt påminner den om iPhone X och den är konstruerad av material kombinationen plast, glas och metall. Chassit är av plast men plasten har täckts av flera lager glas. Kanterna är av metall.
Displayen är stor och den har en stor, bred flärp i toppen av displayen.
Motorola One är en välkonstruerad mobiltelefon som inte har särskilt många brister, men nackdelar som lite för låg skarphet hos displayen och en genomsnittlig kamera gör drar ned det väldigt positiva intrycket något.
Motorola One har dubbla kameralinser på baksidan och där sitter även en fingeravtrycksläsare.
I underkanten sitter en USB Typ C port.


Displayen är en LCD display på 6 tum med bildförhållandet 19:9 och just displayen är den här mobilens största nackdel. Den har 720×1520 pixlar och det ger en pixeltäthet på 287 ppi (pixlar per tum). Den något för låga pixeltätheten medför att den är en aning oskarp även om det inte är en katastrofalt dålig display är det värt att nämna.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 625 processor på 2 GHz och det medför att den här mobilen hamnar i mellansegmentet. Processorn är relativt kraftfull och effektiv men ligger inte på samma nivå som toppmodellerna.
RAM minnet är på 4 GB och det inbyggda minnet är på 64 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort.
Den framåtriktade kameralinsen är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 13 och 2 Megapixlar och de har PDAF och LED blixt. Den på 2 Megapixlar är en djupsensor som är där för att assistera huvudkameran.
Batteriet är på 3000 mAh och stödjer snabbladdning.
Motorola One är en Android One mobil så den har den senaste versionen av operativsystemet, nämligen Android 9.0 Pie och den är garanterad uppdateringar av operativsystemet i minst två års tid och säkerhets uppdateringar i minst tre år. Fördelen med en mobiltelefon som är med i Android One programmet kommer alltid med en ren version framtagen i nära samarbete med Google.
Motorola One passar den vanliga användaren genom att den är ett  pålitligt allroundpaket med en  modern design samtidigt som den är robust konstuerad.



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?