Mi Store


Xiaomi som för nuvarande ligger på sjätteplats över världens största tillverkare av mobiltelefoner är inte så kända här i Sverige ännu. Det är synd eftersom deras telefoner och annan elektronik håller en hög kvalitet samtidigt som de ofta kostar mindre än konkurrenternas motsvarande produkter.
Xiaomi är en kinesisk mobiltillverkare som
mest är känt för att producera mobiltelefoner med hög prestanda till billiga priser. Men de senaste åren har de också visat att de kan förnya mobiltelefonerna med ny design som till exempel displayer som når långt ut på kanterna så att man får in så mycket display som möjligt på en så kompakt mobiltelefon som möjligt.
Xiaomi är den mobiltillverkare som var först med att lansera mobiler med den typen av design men det är det inte många som känner till här. Många verkar tro att Samsung eller iPhone var först med den konstruktionen men det är alltså fel.
Xiaomi är mest känd för sina smartphones men företaget tillverkar också andra elektroniska enheter.
Företaget tillverkar och säljer förutom smartphones bärbara datorer, väskor, elskotrar, hörlurar, surfplattor, robot dammsugare skor, fitnessband och många andra produkter.


Xiaomi sätter verkligen ett starkt fokus på att utöka sin europeiska närvaro eftersom de har förstått vilken stor marknad Europa är. Tillverkaren hamnar på fjärde plats försäljnings mässigt i Västeuropa.  Trots långsam tillväxt på sin hemmamarknad i Kina ser Xiaomi stark ut i Europa och planerar att ha öppnat 150 butiker innan året är slut.
Det finns en Mi Store i Bromma, Sverige men det är inte någon fysisk butik utan de säljer endast sina produkter online.
De har väldigt bra priser på de olika produkter de säljer men inte alltid billigare än andra nätbutiker som säljer deras smartphones.
Netonnet, Proshop, Webbhallen och Inet är några exempel på företag som säljer Xiaomis mobiltelefoner.
Mi Store är en officiell Xiaomi butik men den ägs inte av Xiaomi.
I många andra länder finns det butiker som säljer både online och samtidigt säljer i en fysisk butik där du kan gå och se de produkter du är intresserad av i verkligheten och det skulle vara bra om det var på samma sätt här i landet.
Xiaomi lyckas hålla lägre priser bland annat genom att ta ut en mindre andel i vinst per enhet och genom att sälja många olika mobil tillbehör och andra saker för att ha en bra ekonomi i företaget och helt enkelt ändå gå med vinst.
De första åren sålde man endast via sina nätbutiker och deras mobiltelefoner och övriga produkter var inte möjliga att beställa från andra butiker och det gjorde man för att slippa mellanhänder. När man som tillverkare säljer sina produkter via andra företag vill de naturligtvis också få ut en vinst vilket innebär att deras vinst läggs på priset och det leder till en dyrare produkt för konsumenten. Nu har man lämnat den idén och säljer sina mobiler precis som majoriteten av alla andra mobiltillverkare.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?