Mobiltelefoner i mellansegmentet.


Listan över avancerade, dyra flaggskepps mobiler är mycket lång och omfattande. Det är denna kategori av mobiltelefoner som mest lockar konsumenternas intresse av naturliga orsaker. Toppmodellerna är de mest kompletta telefonerna och är de telefoner som mest syns i reklamen. Väldigt många väljer att beställa någon toppmodell även om de flesta egentligen inte behöver en så pass avancerad och kraftfull mobiltelefon utan lika gärna skulle klara sig med en budgetmobil eller en budgetmobil i mellansegmentet.
Om man tittar på sortimentet av mobiltelefoner i mellansegmentet
finns det ett minst lika stort utbud av alternativ som verkligen imponerar med deras funktioner, design och övergripande upplevelse.
De hamnar väldigt nära de kostsamma flaggskepps mobilerna men kostar många tusenlappar mindre.
Man får en mobil som kostar en bråkdel av priset av en toppmodell men får en liknande prestanda.


Några exempel på bra mobiltelefoner i mellansegmentet är till exempel Xiaomi Mi A2, Motorola One Vision och Huawei P Smart som samtliga är utmärkta alternativ för den som vill spara en slant.
Vi börjar med Xiaomi Mi A2 som har ett pris runt 2000 kronor och för de pengarna får man en 6 tums skärm med bildförhållandet 18:9, en relativt kraftfull Snapdragon 660 processor som arbetar tillsammans med ett RAM minne på 4 GB. Internminnet är på 32 eller 64 GB beroende på vilken variant man väljer. Batteriet är på 3020 mAh. Allt detta är bra specifikationer för pengarna.
Sedan kan man nämna Motorola One Vision med en display på 6,3 tum med bildförhållandet 21;9, en Exynos 9609 processor, ett RAM minne på 4 GB samt ett inbyggt minne på hela 128 GB. Batteriet är på 3500 mAh. Motorola One Vision kostar ungefär 3300 kronor
Huawei P Smart har en display på 6,2 tum med bildförhållandet 19:5 och under chassit sitter en Hisilicon Kirin 710 processor. RAM minnet är på 4 GB och internminnet är på 32 eller 64 GB. Det inbyggda batteriet är på 3400 mAh. När det gäller priset hamnar det på 2490 kronor.
De smartphones jag här i blogginlägget ger som exempel kostar alla under tretusen femhundra kronor. Som en jämförelse kostar en Samsung Galaxy S10 8490 kronor och den är 5190 kronor dyrare än mitt dyraste exempel. Men det är självklart att ingenting kan slå en flaggskepps mobil när det gäller design, specifikationer och funktioner men det är inte alla som vill spendera så stora summor på en telefon.
Budgetmobiler i mellansegmentet är ett intressant segment av smartphones.
Det finns otroligt många fler utmärkta alternativ inom det här segmentet så det är bara att börja leta bland det stora utbudet för att hitta den som passar dig allra bäst.
Beställ aldrig någonsin en mobil på impuls utan fatta ett genomtänkt beslut baserat på hur du använder din mobiltelefon. Vad behöver du från din nästa smartphone för att känna dig nöjd med din beställning? Titta på olika alternativ och läs på innan du bestämmer dig. På det sättet undviker du felköp.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?