Sony Xperia L3 (2019).


Det är inte det mest intressanta valet i sin prisklass men Sony Xperia L3 är en anständig allround Android telefon för dem som vill ha en billigare smartphone.
Detta är inte en telefon som ger det bästa av någonting.  Den presterar tillräckligt bra för att hålla de flesta budgetköpare nöjda.
Sony Xperia L3 har ett chassi av plast för att göra det möjligt för tillverkaren att hålla nere priset på mobilen.
Hörnen är avrundade men bakstycket är nästan helt plan. Endast de yttre kanterna är lätt avrundade för att telefonen ska kännas skön att hålla i handen.
Fingeravtrycksläsaren sitter på telefonens vänstra långsida och på baksidan av plast sitter två kameralinser.
Det finns ett hörlursuttag och i botten sitter en USB Typ C port.



Den har en LCD display på 5,7 tum med 720×1440 pixlar och en pixeltäthet på 282 ppi ( pixlar per tum). Bildförhållandet är 18:9 vilket ger en långsmal display.
Skärmen är helt enkelt ganska okej även om det inte hade skadat om den hade varit en aning skarpare. En pixeltäthet på över trehundra hade varit betydligt bättre.
Processorn är en åttakärnig MediaTek Helio P22 processor på 2 GHz och ett RAM minne på 3 GB. Internminnet är på 32 GB och minneskapaciteten går att utöka med ett minneskort på upp till 1 TB.
Ett inbyggt minne på 32 GB är knappast katastrofalt, man kan klara sig med den mängden minne men mindre än så är inte att rekommendera för någon. En person som inte installerar appar, inte sparar bilder och mest använder sin mobil för att ringa samtal får snabbt problem med för lite tillgängligt minne i alla fall på grund av att både operativsystemet och förinstallerade appar uppdateras regelbundet under en mobiltelefons livstid.
Prestanda mässigt hamnar Sony Xperia L3 i mellansegmentet. Det är specifikationer och funktioner som avgör inom vilken kategori som en mobiltelefon hamnar och inte priset även om det naturligtvis påverkas av prestandan.
Selfie kameran är på 8 Megapixlar och på baksidan sitter två kameralinser på 13 Megapixlar (vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. De här kameralinserna har PDAF och en LED blixt.
Kamerakvaliteten är godkänd men utan att ligga i topp men det är väl ingen som förväntar sig topp kvalitet hos en mobiltelefon i mellanklass?
Batteriet är på 3300 mAh och har stöd för snabbladdning.
Ingen snabbladdare följer med i paketet utan man får en vanlig laddare. Om man vill utnyttja snabbladdning behöver man därför köpa en lämplig sådan laddare separat och det är lite synd men det är ytterligare ett sätt för Sony att hålla nere kostnaderna.
En Sony Xperia L3 kostar 1390 kronor hos Elgiganten och det är ett väldigt överkomligt pris som gör den här mobilen intressant för den lite lättare användaren som vill ha en billig smartphone.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?