Motorola One Action


Den nya Motorola One Action med ett långsmalt chassi av plast har prestanda i lägre mellansegmentet. Under huven finns en åttakärnig Exynos 9609 processor på 1,6 GHz, 4 GB RAM minne, 128 GB internminne, ett 3500 mAh batteri, en bakre fingeravtrycksläsare samt ett hörlursuttag.
På baksidan sitter tre kameralinser och mobilen är inte vattentålig även om den tål lättare stänk.
Det faktum att mobiltelefonen är ingen större nackdel, förr i tiden tillverkades majoriteten av alla smartphones av plast. Detta var också vanligt hos dyrare flaggskepps mobiler och det kan till och med vara en fördel eftersom mobilen tål lite mer än mobiltelefoner med glasbakstycke.
Lenovo ägda Motorola valde att använda den här typen av material för att kunna hålla nere prissättningen hos den här mobilen.


Displayen med bildförhållandet 21:9 är en LCD display på 6,3 tum och den har 1080×2520 pixlar. Pixeltätheten landar på acceptabla 432 ppi (pixlar per tum).
Istället för att ha en flärp för selfie kameran har den ett runt hål i övre vänstra hörnet och där sitter en kameralins på 12 Megapixlar.
På baksidan hittar man tre kameralinser samt en fingeravtrycksläsare. Dessa kameralinser är på 12 (vidvinkel lins), 16 (Ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 5 Megapixlar. De har PDAF och dubbla LED blixtar. Kamerorna är kapabla till att ge ganska fina bilder men håller naturligtvis inte topp kvalitet då det här inte är någon flaggskepps mobil.
Det går kan spela in videor vertikalt och spela upp dem i liggande läge.  Tyvärr kan du inte använda linsen på 16 Megapixlar för att ta stillbilder.
Operativsystemet är Android 9.0 Pie och det rör sig om en Android One mobil vilket innebär att den är garanterad att få uppdateringar av systemet i minst två års tid och säkerhets uppdateringar i minst tre år. Systemet är framtaget i nära samarbete med Google som alla vet äger operativsystemet Android och det är en helt ren version av systemet.
Den här mobiltelefonen har helt okej specifikationer men dess största nackdel är den lite för svaga processorn som inte fullt ut passar den mer avancerade användaren som brukar använda sin smartphone till precis allt. Att spela krävande, tyngre mobil spel må vara möjligt men är knappast optimalt hos den här sortens mobiler. Ni som har så höga krav bör i första hand välja en annan mer kraftfull mobiltelefon. För dig som mest använder din mobil för att ringa samtal, skicka sms, surfa på nätet och spela enklare mobil spel är  Motorola One Action ett bra alternativ.
Om man är van med en mobiltelefon byggd av metall eller glas kan denna kännas lite billig men detta avgörs av vad du är van med. Trots materialvalet är detta en välkonstruerad mobil.
Den stora nackdelen har jag redan nämnt men den här telefonen har fler fördelar än nackdelar. Bland annat kan nämnas den stora, skarpa displayen, ett rent operativsystem samt det gigantiska inbyggda minnet.
Motorola One Action kostar 2990 kronor och för sitt pris är det en intressant telefon, särskilt för dem som älskar att filma videor.


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?