Poco X3

Xiaomi Poco X3 handlar om värde precis som alla andra Poco mobiler som lanserats före den. Om man är ute efter en mobiltelefon som ger mycket mobiltelefon för pengarna och inte har råd med en dyr flaggskepps mobil kan den vara ett fantastiskt alternativ. 
Den är en budgetmobil i övre mellansegmentet med anständig spelprestanda tack vare sin relativt kraftfulla processorer och dessutom har den en utmärkt batteritid som kan leda till att man kan hålla igång spelandet länge på en laddning.
Displayen är stor med ganska tunna ramar runt om och den är av en bra kvalitet.
Kanterna runt telefonen består av metall och baksidan är av plast.
POCO står tryckt med stora bokstäver över baksidan. Den cirkulära bakre kameramodulen  har fått sin topp och botten av kapade för att skapa en distinkt form som sticker ut i mängden av mobiltelefoner vilket är en fin design detalj som förhöjer intrycket av mobiltelefonen.
Poco X3 har stereo högtalare och ett hörlursuttag och mobilen har ett skydd mot lättare regnstänk genom sin IP-53 Certifiering.

Displayen är en LCD display på 6, 7 tum med bildförhållandet 20:9 och den har 1080×2400 pixlar vilket leder till en pixeltäthet på respektabla 395 ppi (pixlar per tum). Displayen är med andra ord skarp och tydliga med utmärkt färgåtergivning och kontrast. 
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 732G processor på 2,3 GHz som med lätthet klarar av dagliga uppgifter den är ordentligt snabb och hanterar alla arbetsuppgifter som en mästare. 
RAM minnet är på 6 GB och internminnet är på 64 GB när det gäller basmodellen men det finns en bättre variant med samma mängd RAM minne men som har ett internminne på 128 GB istället och det är nog den man bör satsa på att skaffa istället.
Det finns också plats för ett minneskort så minneskapaciteten är möjlig att utöka ifall man skulle behöva mer utrymme.
Selfie kameran i fronten är på 20 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter fyra kameralinser till. Huvudkameran är på 64 Megapixlar (vidvinkel lins), de övriga linserna är på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins), 2 Megapixlar (Makrolins) och 2 Megapixlar (djupsensor). Kamerorna har PDAF och LED blixt.
De två huvudsakliga bakre kamerorna fungerar bra för en smartphone i den här prisklassen men både Makrolinsen och djupsensorn är mindre imponerande. Selfie kameran ger också den fina bilder.
Batteriet är på 6000 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W vilket är imponerande. Ett ovanligt stort batteri i kombination med snabbladdning är den ultimata lösningen eftersom det ger en väldigt bra batteritid samtidigt som batteriet när det väl börjar bli tomt går att ladda fullt väldigt snabbt.
Poco X3 är förmodligen den bästa telefonen för mobilspelande inom sin prisgrupp. Den har en stor och tydlig display, stereohögtalare med högt ljud och dess processor hanterar titlar som Call Of Duty, Modern Combat Versus, Shadowgun Legends och PUBG mycket bättre än andra mobiltelefoner som du kan köpa för samma pengar.
Varianten med ett internminne på 128 GB kostar 2890 kronor och det är ett bra pris med tanke på vad man får. Ifall man skulle klara sig med mindre mängd inbyggt minne betalar man istället 2690 kronor men det är inget jag rekommenderar när man får så mycket mer internminne för endast 200 kronor mer.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?