Asus ROG Phone 6 Pro

Det finns vanliga mobiltefoner, och sedan finns det gaming mobiler och Asus ROG Phone 6 Pro faller in i den senare kategorin.
På framsidan har denna flaggskepps mobil en monstruös display som flankeras upptill och nedtill av tjockare ramar. Detta framförallt för att undvika ofrivilliga tryckningar på displayen när man spelar och för att ge ett stadigare grepp om mobilen.
En fingeravtrycksläsare finns under displayens yta på samma sätt som vi har sett från många flaggskepps mobiltefoner och den är ganska snabb att låsa upp telefonen.
Frontdisplayen är täckt av starkt Gorilla Glass Victus och baksidan har en frostad glasstruktur med en matt finish som gör den lätt att hålla i och använda enheten även fast det här är en lång och tung  mobiltefon. 
ROG telefonerna har aldrig designmässigt försökt dölja det faktum att de är speltelefoner och det är inte annorlunda här. Mobiltefonens design visar klart och tydligt vilken sorts mobiltefon den faktiskt är och jag personligen tycker om hur telefonen ser ut.
Det sitter en sekundär "ROG Vision" display på baksidan av telefonen som ligger i en vertikal position på höger sida. Den kan användas för att visa batteriprocent, inkommande samtal och detaljer om tillbehör du har anslutit men den kan inte visa aviseringar.
På höger långsida finns Powerknappen, volymkontroller och i var sin ände de dubbla axelavtryckarna. På vänster långsida sitter en andra USB C port så att man bekvämt kan spela spel under tiden som mobiltelefonens batterier laddas. 
Telefonen har dubbla främre högtalare vilket är perfekt för en smartphone tänkt att vara en multimedia mobil med fokus på gaming.
Asus ROG Phone 6 Pro har också en IPX4 Certifiering för vattentålighet men det medför bara att den är skyddad för lite vattenstänk. 

Displayen är en AMOLED display på 6,78 tum med 1080×2448 pixlar vilket innebär att den har en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum).
Den maximala bilduppdaterings frekvensen ligger på 165Hz. Displayen skyddas av Gorilla Glas Victus.
Det är en utmärkt allround display med gott om svärta, skarphet, ljusstyrka och kontrast.
Mobiltefonen använder den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processor som är Qualcomms nya toppmoderna 5G processor. Telefonen flyger absolut under mobilspelande och hanterar krävande titlar utan ansträngning. ASUS gjorde ett bra jobb med att optimera hårdvaran och man upplever ingen som helst lagg.
Det existerar endast en variant av den här gaming mobilen och den har ett RAM minne på hela 18 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand men det behövs knappast heller med så mycket plats redan från början. Den här typen av smartphone vilken är tänkt att användas för att spela tekniskt krävande mobilspel behöver naturligtvis ha gott om utrymme för att kunna få plats med många sådana spel. 
När man spelar mobilspelet som Call Of Duty Mobile, Apex Legends Mobile, Badlanders, Genshin Impact, PUBG New State eller Hyper Front under många timmar blir en mobil rätt så varm. För att undvika detta har gaming mobiler ofta inbyggda kylningssystem.
Det finns ett nytt GameCool 6 system under chassit som ligger placerade vid kretsuppsättningen i mitten, flankerad av enorma grafitark och en stor ångkammare för effektiv värmeavledning. 
Som tidigare nämnts har denna smartphone  anpassningsbara AirTriggers vilket gör en enorm skillnad när man spelar mobilspel.
Game Genie är också praktiskt. Detta är en speciellt framtagen app som ger spelaren enkel tillgång till att justera nätverksinställningar, inaktivera inkommande samtal medan man spelar, stänga av appar som arbetar i bakgrunden och mycket mer.
När man som mobiltillverkare tar fram en multimedia mobil blir ljudkvaliteten viktig. 
Högtalarsystemet har designats i samarbete med ljudföretaget Dirac. Musik och spelljudeffekter är rika och fylliga som ett resultat och det hjälper till att förhöja den totala upplevelsen när man använder mobiltefonen.
Här finns faktiskt två batterier på 3000 mAh som totalt ger 6000 mAh och tack vare att det är två batterier som ligger separat kan de laddas upp på 42 minuter med hjälp av den medföljande HyperCharge laddaren på 65W.
ROG Phone 6 Pro håller långt över en dag utan att problem. Även vid tung användning som involverar mycket spelande.
Asus ROG phone 6 Pro har en selfie kamera på 12 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 5 Megapixlar. Kamerorna har PDAF och LED blixt.
Om det du vill ha är en superkraftig flaggskepps mobil med otroliga specifikationer och du inte har något emot att kameran inte är den bästa av de bästa så är Asus ROG Phone 6 Pro definitivt ett bra alternativ.
Den här mobiltelefonen kostar 14490 kronor och det priset gäller modellen med ett internminne på 512 GB. Detta är alltså en riktigt dyr smartphone och det existerar billigare alternativ som till exempel Lenovo Legion Duel 2.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?