Xiaomi 12s Ultra

Xiaomi 12S Ultra säljs nu till ett rabatterat pris men denna flaggskepps mobil säljs endast i Kina. De som verkligen är intresserade kan titta på importalternativ, eller vänta och se om Xiaomi släpper den globalt i ett senare skede. Detta är dessvärre inte särskilt sannolikt.
Precis som den banbrytande Xiaomi Mi 10 Ultra kommer denna sannolikt inte att säljas utanför Kina.
Den här mobiltelefonen har en stor display med böjda kanter åt långsidorna och displayen har tunna ramar runt om.
Kanterna runt telefonen är tillverkade av aluminium och bakstycket är täckt av eco-leather.
Volymreglage och Powerknappen är lokaliserade på höger långsida, och mobilen har symmetriska högtalargrillar på toppen och botten. Högtalarna är optimerade av Harmon/Kardon.
Bakdelen är en absolut fröjd att hålla i handen på grund av den mjuka "läderliknande" finishen på baksidan. Naturligtvis tar den inte upp fingeravtryck.
Xiaomi 12S Ultra kommer med en unik design som medför att den sticker ut i mängden och den mest unika detaljen är den stora runda kameramodulen vilken förstås sitter i mobiltefonens övre del.
Som om den här kameramodulen inte är tillräckligt iögonfallande finns det också en guldring som sveper runt modulen.
Mobilen har en IP-68 Certifiering vilket innebär att den klarar av att vara på 1,5 meter djupt vatten i upp till 30 minuter utan att ta skada.

Displayen är en AMOLED display på tum med 1440x3200 pixlar vilket ger en pixeltäthet på 522 PPI (pixlar per tum) .
Den har en bilduppdaterings frekvens på 120Hz och ett bildförhållande på 20:9 och den
skyddas av Gorilla Glas Victus. 
Displayen är av väldigt hög kvalitet med otrolig skärpa (vilket pixeltätheten tydligt indikerar), fina färger och gott om detaljer.
Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn borde vara bekant för mina läsare. Det är Qualcomms senaste flaggskepps processor och Xiaomi 12S Ultra var en av de första mobiltelefonerna som levereras med denna processor. Det är en mycket kraftfull uppgradering jämfört med Snapdragon 8 Gen 1 och ifall man vill ha en så kraftfull topp processor som möjligt väljer man en mobiltelefon med den här processorn under chassit. 
Grundvarianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det existerar även två bättre och dyrare varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB respektive ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Det saknas plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början måste man klara sig med hela telefonens livslängd.
Xiaomi 12S Ultra har totalt fyra kameralinser,  tre på baksidan och en på framsidan. Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan i den gigantiska kameramodulen sitter kameraliner på 50,3 Megapixlar (vidvinkel lins), 48 Megapixlar (periskop telefoto) samt 48 Megapixlar (ultra vidvinkel lins).
Kamerorna har PDAF, dubbla pixel PDAF, laser autofokus, optisk bildstabilisator, 5×optisk zoom samt dubbla LED blixtar. Kameralinserna kommer från Leica.
Kamerorna är kapabla till att ta några av de finaste bilderna någonsin tagna av en mobilkamera. När man tar nattbilder får man också nästan i alla situationer tydliga och färgglada bilder.
Xiaomi 12S Ultra har ett 4860 mAh batteri och eftersom det här är en flaggskepps mobil kan man räkna med att den har snabbladdning.
Mobiltefonen levereras med en laddare på 67W som klarar av att ladda batteriet från tomt till fullt på femtio minuter. Laddningshastigheten är inte längre så imponerande nu för tiden när det finns telefoner som kan laddas fullt på femton minuter.
Xiaomi prissätter ofta sina smartphones lägre än vad Apple, Sony, Samsung och många andra mobiltillverkare gör vilket har gjort dem tilltalande för många eftersom de ger mycket valuta för pengarna. Det är en av de största anledningarna till att Xiaomi på relativt kort tid har blivit en av världens största mobiltillverkare när det gäller försäljnings siffrorna. Företaget ligger helt enkelt uppe i toppen av den listan. Trots det är Xiaomi inte så känd här i Sverige vilket jag tycker är extremt märkligt även om jag inte är särskilt förvånad. 
Majoriteten av alla människor i det här landet har väldigt bristfällig kunskap när det gäller mobiltefoner och vad man ska ha koll på när man väljer sin nästa smartphone. Därmed väljer man ofta en onödigt dyr toppmobil tillverkad av Samsung eller Apple eller så väljer man en mer eller mindre av en slump. Man vågar inte prova något nytt. Baserat på hur de flesta använder sin mobiltelefon skulle de klara sig med en budgetmobil.
Xiaomi 12S Ultra likt alla andra dyra flaggskepps mobiler är egentligen till för hardcore användare som brukar använda sina mobiltelefoner för att utföra mer tekniskt krävande uppgifter som att spela krävande mobilspel som PUBG: New State Call Of Duty Mobile Genshin Impact  och Apex Legends Mobile .
Förutom att kunna ta fram billigare budgetmobiler och mobiler i mellansegmentet 
är tillverkaren Xiaomi också kapabel att ta fram absolut premium flaggskeppsmobier som ligger på samma nivå som Apple och Samsung. 
Varje del av den här mobiltelefonen, från processor, display kvalitet, design till optik är förstklassig. 

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?