Black Shark 5 Pro

Som är fallet med de flesta gaming mobiler är Xiaomi Black Shark 5 Pros prestandakraft dess främsta försäljningsargument, eftersom detta säkerställer att den kan köra de mest tekniskt krävande mobilspelen på högsta möjliga grafikinställningar utan att kämpa.
Den här mobiltelefonen saknar gamer estiken och man får här mer något som ser ut som en vanlig smartphone med en upphöjd rektangulär kameramodul på baksidan. Volymknappen ligger på tvänster långsida och Powerknappen med inbyggd fingeravtrycksläsare på höger långsida. Den har en enda USB Type-C port i underkanten.
De sitter två reglage som längs mobilens högra långsida, en upptill och den andra längst ner. När man drar reglagen åt sidan dyker två Air Trigger knappar upp ur chassit redo att användas när man spelar mobilspel.
Dessa fysiska popup triggers längs telefonens långsida kan tilldelas en funktion för ditt spel och förvandlar din smartphone till en mobiltelefon som mer liknar en bärbar spelkonsol. Denna funktion ger en stor fördel när man spelar.

Black Shark 5 Pro kommer utrustad med en AMOLED display på 6,7 tum med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 395 PPI (pixlar per tum). Det är en mycket snygg display med kraftfulla färger, djup svärta och en bilduppdaterings frekvens på 144Hz.
Man får topp prestanda med Black Shark 5 Pro. Den har en åttakärnig Snapdragon 8 Gen 1 processor vilket är bland det absolut bästa man kan få hos en smartphone just nu.
Grundvarianten har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det existerar ytterligare två varianter med ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB eller ett RAM minne på 16 GB och ett inbyggt minne på 512 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten är inte möjlig att utöka i efterhand men i det här fallet behövs knappast det heller.
På baksidan har mobiltefonen en 108 MP huvudsensor på 108 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 13 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 5 Megapixlar. På framsidan har telefonen en kameralins på 16 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, autofokus och LED blixt men saknar tyvärr optisk bildstabilisator vilket jag personligen gärna vill ha.
Kamerakvaliteten är godkänd men inte mycket mer än så men det är inte så konstigt eftersom det här är just en gaming mobil där den stora fokuseringen ligger på kraft och effektivitet. 
Du kommer förmodligen att spendera mycket tid i Shark Space som är din one-stop shop för spelkontroller. Detta är ett nav för att snabbt komma åt dina installerade mobilspel, justera din prestanda och nätverksinställningar och kartlägga hårdvarufunktionerna.
Batteriet är på 4650 mAh och har stöd för snabbladdning på 120W vilket ger möjligheten att ladda batteriet helt fullt på bara 15 minuter vilket är otroligt imponerande och väldigt praktiskt om man vill fortsätta att spela utan att behöva vänta allt för länge.
Black Shark 5 Pro är en mycket bra smartphone men den är en nischad produkt riktad mot hardcore gamers som mig själv så den kommer inte att bli en storsäljare. Detta är en av flera mobiltefoner som den stora allmänheten inte alls har hört talas om. Helst här i Sverige där folk mest bara känner till mobiltefoner från Samsung och Apple. För mig är det lite synd eftersom man därmed missar många intressanta alternativ när man ska välja en ny smartphone.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?