Nubia RedMagic 7S Pro

Red Magic 7S Pro är en fulländad gaming mobil vars främsta styrka är dess prestanda.
Mobiltefonen använder den blandning av glas och aluminium, material som vi har kommit att associera med flaggskeppsmobiler.
Ramarna runt den stora displayen är ovanligt tunna för att vara en gaming mobil och den har ett hål i displayen för selfie kameran. Även det ovanligt för att vara den här typen av mobiltefon.
På baksidan av denna smartphone sitter en stor metallplatta som sträcker sig ner mitt på baksidan. Dess funktion är att förbättra värmeavledning och inom den här värmeavledningsplattan hittar man en rektangulär bakre kameramodul med tre kameralinser. 
Det finns upplysta RGB-ljus på vardera sidan av plattan vilka blinkar när man får aviseringar.
På den högra långsidan sitter ett par dedikerade kapacitiva triggerknappar som kan ställas in för att styra funktioner i mobilspel. Ingen gaming mobil med självaktning saknar dessa knappar. Att ha sådana knappar för att sikta och skjuta ger en klar konkurrensfördel när man till exempel spelar shooter spel som Call Of Duty Mobile, PUBG:New State, Hyper Front eller Apex Legends Mobile.
På vänster långsida hittar man en Game Boost Switch knapp, som omedelbart startar upp Nubias Game Space. Den här menyn låter dig maxa telefonens prestandainställningar när man spelar vissa mobilspel och konfigurera triggerknapparna.Game Space innehåller bland annat en liten stapel som visar tid, bilder per sekund, nedladdningshastighet, batteritid och längd på spelsessionen.
Den inbyggda kylfläkten visar tydligt hur användbar den är när ett spel sätter igång den.

Mobiltefonen har en stor 6,8 tums AMOLED display med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 387 PPI (pixlar per tum). Bildförhållandet är 20:9 och displayen skyddas av Gorilla Glas 5. Bilduppdaterings frekvensen ligger på 120Hz då den normala standarden ligger på 60Hz. Om ingen bilduppdaterings frekvens nämns i en smartphones specifikationer har den med andra ord 60Hz.
AMOLED displayen är skarp och färgglad samtidigt som dess storlek medför att när man spelar mobilspel eller tittar på streamad film får en fantastisk upplevelse.
Denna flaggskepps mobil kommer med den senaste topp processorn från amerikanska  Qualcomm. Den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 processorn på 3,2 GHz.
RedMagic 7S Pro kan inte klandras för dess prestanda. Den här mobiltelefonen är blixtsnabb och kan klara av att driva även de mest tekniskt krävande mobilspelen på de högsta grafiska inställningarna.
Basmodellen har ett RAM minne på 12 GB och ett inbyggt minne på 256 GB men det finns som så ofta en bättre variant av samma smartphone med ett RAM minne på 18 GB och ett inbyggt minne på 512 GB.
När man ska installera ett större antal mobilspel, spel som var och en förbrukar mycket utrymme blir det viktigt att ha gott om plats i sin mobiltelefon och det är något den här mobilen har. 
Just minneskapaciteten är förstås alltid relativt viktig att ha i åtanke när man letar efter sin nästa telefon.
64 Megapixlar (vidvinkel lins), 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en Makrolins på 2 Megapixlar. Selfie kameran är på 16 Megapixlar vilken har placerats under displayen.
Naturligtvis köper ingen en speltelefon för dess höga kamerakvalitet men ifall man inte har väldigt höga krav kommer bilder tagna med den här mobilens kameraliner att duga för att laddas upp på sociala medier som Instagram, twitter och Facebook. 
Detaljer och exponering är acceptabla i bra belysning, men resultaten försämras en hel del när man tar bilder i mörka miljöer.
Nubia Red Magic 7S Pro kommer med ett stort 5000 mAh batteri vilket har stöd för snabbladdning på 65W. Batteriet laddas 97 procent fullt under de första 30 minuterna av laddningen medan en full laddning tar 41 minuter. Det är självklart att en mobil framtagen för att spela mobilspel behöver ha ett stort batteri så att man kan spela lite längre spelperioder och även snabbladdning är en i det här fallet extremt viktig funktion. 
Man bör kunna få några solida timmars spel med höga grafiska inställningar här innan man behöver ladda batteriet igen.
Denna smartphone är designad för hardcore gamers som mig själv och packar otrolig kraft och specialanpassade funktioner i en tydligt gamerifierad design.
Nu är det här förstås precis som alla andra gaming mobiler en nischad produkt som långt ifrån kommer att intressera alla användare. 
Var alltid en medveten mobilköpare. Undvik att köpa dina mobiltefoner på impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du brukar använda din smartphone. Läs och titta på recensioner, jämför specifikationer och pris och välj därefter den mobiltefon som passar dig.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.