Varför välja en vikbar smartphone?

En del av de hopfällbara mobiltefonerna  kombinera storleken hos moderna smartphones med  en mindre och mer kompakta vikbara design.  
Oavsett om man väljer en hopvikbar clamshell modell som öppnar sig som ett ostron eller en som öppnar sig likt en bok finns många fördelar med den typen av konstruktion.
Bland de hopfällbara mobiltelefonerna finns det alltså telefoner som viks på mitten, horisontellt eller som viks vertikalt i mitten.  
Jag föredrar personligen de stora varianterna som viks som en bok eftersom de passar väl ihop med det sätt jag brukar använda mina mobiltefoner. Den designen förhöjer och förbättrar min upplever. Jag bloggar och då är det fördelaktigt att ha en smartphone med en så stor display som möjligt på grund av att man därmed får mer yta att arbeta på och det effektiviserar skrivandet. Jag brukar både titta på streamad film och spela mobilspel vilket alltid är mer njutbart på en stor display.
Tänk dig att du köper en mobiltelefon och får upplevelsen av en surfplatta. Är inte det en häftig känsla?
Den stora fördelen här är med andra ord display storlekarna. 

Det är den perfekta kombinationen mellan smartphone och surfplatta så att man kan till exempel kan titta på YouTube och när man har tittat färdigt viker man helt enkelt ihop mobilen och stoppar in den i fickan. Att man plötsligt har en stor display till sitt förfogande är förmodligen det största pluset med en hopfällbar enhet.
Gångjärnets förmåga att hålla mobiltefonens display i vinkel så att mobiltelefonen kan sitta upprätt blir väldigt praktiskt när man tittar på Netflix, har video samtal eller skriver en text.
Dagens moderna ihopfällbara mobiltefoner har visserligen ofta också en display när den är i ihopvikt läge och den skyddas ofta inte om man skulle råka tappa telefon i backen. Den större displayen på insidan är däremot skyddas när den inte används. Vilket ger ett extra skydd.
När du öppnar en clamshell mobiltefon är den lika hög som de flesta smartphones. Men ihopfälld blir den mycket mer kompakt än  vanliga smartphones. Längden halveras.
Fördelen med den lilla storleken är att den får plats i vilken ficka som helst.
Den här typen av smartphones passar personer som vill äga något mer unikt som sticker ut från det vanliga. Det finns olika personligheter. De som alltid vill ha exakt samma modell som alla andra eller de som vill ha något mer ovanligt.
Vikbara smartphones är tyvärr ofta väldigt dyra men det är ändå värt att överväga denna speciella telefontyp. Det är onekligen så att de har svårt att konkurrera med en vanlig smartphone som kan köpas för mycket mindre med samma specifikationer.
För att vikbara mobiltelefoner ska bli mainstream måste priserna sjunka avsevärt. Det ser inte ut som att hopfällbara mobiler den närmaste tiden kommer att gå ner i pris på grund av att de fortfarande är kostsamma att tillverka och mobiltillverkarna verkar i nuläget se den här kategorin av mobiltefoner som en nischad produkt för personer med bra inkomst.
Det har tyvärr inte ännu lanseras några budget alternativ.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?