Meixu 18s Pro

Det kinesiska företaget Meizu idag är helt klart inte den mest kända mobiltillverkaren i världen och de säljer inte sina mobiltelefoner officiellt här i Sverige. Men jag tycker att det trots det kan vara intressant att känna till att det finns många fler mobilmärken än vad allmänheten vet. 
Marknadsandelen för Meizu smartphones är inte särskilt hög men de lyckas trots det fortfarande ta fram bra mobiltefoner vilka är tillräckligt bra för att kunna konkurrera med andra större tillverkares produkter.
Meizu 18 Pro är utrustad med en AMOLED display med böjda långsidor och en tunn ram runt om. I mitten av displayens överkant sitter ett hål för selfie kameran och under displayens yta finns en fingeravtrycksläsare av utmärkt kvalitet.
Kanterna runt telefonen är konstruerad av en aluminiumlegering som är gjord för att se ut som polerad silver. När det gäller den vita varianten kompletterar kanternas färg väl mot den vita baksidan.
Den rektangulär kameramodulen med avrundade hörn på baksidan av Meizu 18 Pro har många runda hål i olika storlekar och det ser faktiskt en aning märkligt ut.
Här finns stereo högtalare men det saknas ett hörlursuttag. Det sistnämnda är rätt så vanligt när det gäller dagens moderna smartphones.

Den stora AMOLED displayen på 6,7 tum är fortfarande på listan över de bästa displayerna  tack vare kombinationen av en pixeltäthet på 526 PPI (pixlar per tum) tack vare att den har 1440×3200 pixlar och en bilduppdaterings frekvens på 120Hz.
Displayen har  bildförhållande på 20:9.
Den har bra betraktningsvinklar, mycket bra färgeråtergivning, bra skarphet och överraskande flytbarhet bland annat när man bläddrar i mobilens menyer och scrollar på sidor på nätet.
På grund av att det här är en flaggskepps mobil från 2021 är Meizu 18s Pro naturligtvis utrustad med den åttakärniga Snapdragon 888 processorn från det året den lanserades.
Eftersom detta är en flaggskeppsmobil kommer den övergripande prestandan för  naturligtvis inte att göra användaren besviken.
Kraften när man spelar tekniskt krävande mobilspel  är mer än tillräckligt och allt går smidigt utan några frame drops.
När man spelar resurskrävande spel flyter allt  förvånansvärt jämnt till och med på de högsta grafiska inställningarna.
Den här mobiltelefonen har en grund variant med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men som så ofta är fallet existerar även två till varianter. Den ena har ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB och den andra har ett RAM minne på 12 GB och ett internminne på 256 GB. Samtliga varianter saknar plats för ett minneskort.
Meizu 18s Pro kommer med tre kameralinser på baksidan.
I kameramodulen sitter en kameralins på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 32 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en kameralins på 8 Megapixlar (telefotolins). På framsidan sitter en främre kameralins på 44 Megapixlar (vidvinkel lins).
Kamerorna har dubbla pixel PDAF, optisk bildstabilisator, 3×Optisk Zoom samt LED blixt.
Kvaliteten för huvudkamerorna är utmärkt och kommer att glädja fotografen med högkvalitativa bilder även i medioker belysning,
Mobiltelefonen Meizu 18 Pro är utrustad med ett stort batteri med en kapacitet på 4500 mAh vilket i teorin bör ge en bra batteritid. Batteriet har stöd för snabbladdning på 40W, trådlös laddning på 40W och omvänd trådlös laddning på 10W. Batteriet kan laddas 40 procent fullt på 15 minuter.
Specifikationerna för den här mobiltelefonen ser bra ut men en IP-Certifiering skulle definitivt göra den bättre.
Om man skulle vilja äga ett eget exemplar av den här flaggskepps mobilen blir man dessvärre tvungen att importera den och därmed blir den dyrare på grund av den svenska momsen och eventuella tullavgifter.
Ett internationellt pris hamnar på från 610 Euro exklusive moms.
Jag blir inte förvånad ifall majoriteten som läser detta blogginlägg aldrig någonsin har hört talas om Meizu men jag är fundersam över hur det är möjligt att man aldrig har hört talas om exempelvis OnePlus och Xiaomi. Mobiltillverkare som har sålt sina mobiltelefoner officiellt här i väldigt många år. Det är ett faktum som med all tydlighet visar hur dålig koll svenska folket faktiskt har inom området mobiltefoner. Det är kanske dags att ändra på detta?

Kommentarer

  1. Being American I have to say I've never hear of or come across this brand til now. It's interesting to see/learn of other brands and flagships that are out there.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

När är det dags att byta mobiltelefon?

Tips och tricks. Utvecklarläget.