Motorola Edge 30

Motorola Edge 30 är en budgetmobil i övre mellansegmentet och detta är en väldigt konkurrensutsatt kategori av mobiltelefoner. 
Den lätta och tunna konstruktionen, premium designen, den fantastiska displayen och anständiga prestanda kan vara tillräckligt för att locka konsumenter men det existerar många bra, prisvärda alternativ.
Den har en stor display med relativt tunna ramar runt om och ett hål i övre mittendelen av displayen för selfie kameran.
Den är helt konstruerad av plast och det gäller alltså både den frostade bakpanelen och de plana kanterna runt telefonen. Vilket kan minska den i övrigt premium design som erbjuds från denna smartphone.
På mobilens bakre vänstra övre hörn sitter en rektangulär kameramodul med avrundade hörn
vilket ser snyggt ut på den här mobiltelefonen. Kameramodulen sticker ut ganska mycket från chassit.
Som ett resultat vobblar Edge 30 fram och tillbaka när man använder den liggande på ett bord vilket inte helt kan elimineras med det medföljande skyddsfodralet.
Motorola Edge 30 använder en under display fingeravtrycksläsare snarare än en som är monterad på ena långsidan. Fingeravtrycksläsaren fungerar mycket bra och snabbt så det finns inga bekymmer inom det området.
Motorola Edge 30 har bara en tjocklek på 6,79 mm förutom kameramodulen som är tjockare samtidigt är den ganska lätt med en vikt på 155 gram. 
Denna smartphone har stereo högtalare.

Motorola Edge 30 har en AMOLED display på 6,5 tum med 1080×2400 pixlar och en pixeltäthet på 405 PPI (pixlar per tum). Displayen har en bilduppdaterings frekvens på hela 144Hz.
Skärpan är bra och den höga uppdateringsfrekvensen gör att det känns väldigt flytande och smidigt att bläddra i mobiltefonens menyer och på webbsidor.
Under chassit sitter en åttakärnig Snapdragon 778G Plus processor på 2,5 GHz vilket är en processor tänkt att sitta i budgetmobiler i övre mellansegmentet. 
Den här mobiltelefonen är märkbart snabbare att öppna appar jämfört med till exempel Samsung Galaxy A53. Den levererar mycket solid vardagsprestanda och har också tillräckligt med kraft för att driva moderna mobilspel smidigt.
Basmodellen har ett RAM minne på 6 GB och ett inbyggt minne på 128 GB men det finns även två bättre varianter med ett RAM minne på 8 GB och ett internminne på 128 GB eller ett  RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 256 GB. Det finns ingen plats för ett minneskort så minneskapaciteten man får från början måste man leva med hela telefonens livslängd.
Mängden internminne är en väldigt viktig aspekt att ha i åtanke när man ska leta efter sin nästa smartphone. 
Selfie kameran är på 32 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), 50 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) och en djupsensor på 2 Megapixlar. Kamerorna har PDAF, optisk bildstabilisator och dubbla LED blixtar.
Dessa kameralinser kan producera snygga bilder under dagen. I dagsljus tar Motorola Edge 30 skarpa och detaljerade bilder med levande färger. Motiv kan förstoras via en 10x digital zoom men detta resulterar i  ganska urtvättade bilder. 
Den framåtriktade kameralinsen erbjuder hyfsad bildkvalitet. 
Med en smartphone från Motorola vet man att man får en nästan helt ren Android upplevelse och det är också så i det här fallet. Ett rent operativsystem ger flera fördelar vilket jag ofta påpekar i mina blogginlägg. Det underlättar vid uppdateringar för mobiltillverkaren på grund av att de varje gång en ny Android version släpps av Google behöver de inte lägga ner allt för mycket tid på att anpassa deras system. Resultatet blir att det är möjligt att släppa eventuella uppdateringar snabbt. 
Systemet blir lättare överlag så det blir lättanvänt och allt flyter oftast på bättre just för att det är en lättare version. 
Batteriet är på 4020 mAh och har stöd för snabbladdning på 33W.
En Motorola Edge 30 kostar från 4490 kronor och det är ett helt okej pris med tanke på vad man får. Men nu existerar det förstås många andra smartphones från andra tillverkare som ger mer mobiltefon för pengarna så varför ska man då välja den här mobiltelefonen?
En OnePlus Nord 2 har en mer påkostad design med ett bakstycke av glas och den har också en kraftfull topp processor så den hamnar i kategorin flaggskepps mobiler. Den kostar nu från 3490 kronor. För mig personligen är valet självklart. Jag skulle helt enkelt välja en OnePlus Nord 2 istället på grund av att jag får väldigt mycket mer för de pengar som jag spenderar. 
För att veta det måste man vara en medveten mobilköpare. Välj aldrig någonsin en mobil på ren impuls utan fatta alltid ett genomtänkt beslut baserat på hur du brukar använda din smartphone. Läs recensioner, jämför specifikationer och titta gärna på filmade recensioner på YouTube.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tips och tricks. Utvecklarläget.

Xiaomi Mi 10 Pro

Bästa flaggskepps mobilerna 2024