OnePlus 10T

OnePlus 10T är en mindre uppgradering av OnePlus 10 Pro. Uppgraderingen inkluderar en ännu snabbare topp processor, en bilduppdaterings frekvens på 120Hz med en adaptiv uppdateringsfrekvens samt ännu snabbare laddning.
Man har återanvänt den design man använde för OnePlus 10 Pro men med några kostnadsbesparande justeringar.
Displayen har tunna ramar runt om samt ett runt hål lokaliserad i mitten av mobil displayens överkant. Där inne sitter den främre kameralinsen.
Mobiltelefonen har tre kameralinser på baksidan med utjämnade kanter på kameramodulen, en fingeravtrycksläsare under displayens yta och stereohögtalare som ger ett relativt högt ljud.
Kameramodulen är det mest distinkta designelementet på så sätt att den har en rektangulär form vilken sveper sig över telefonens vänstra långsidas kant.
Kanterna runt mobiltefon är konstruerade av plast som ett sätt för att få ner kostnaden av den här flaggskepps mobilen.
Den högra långsidan av denna smartphone har vi Powerknappen, medan volymreglaget sitter mittemot på vänster långsida. Den nedre kanten har en USB Type-C port, högtalare och SIM kortplatsen.
OnePlus 10T har en IP-54 Certifiering oavsett var i världen du köper den vilket är något nytt för OnePlus. De brukar vanligtvis endast ha IP-Certifiering i vissa, utvalda länder men naturligtvis rör det sig om exakt samma modell överallt. Alltså säljs inte mobiltefonen med olika chassin utan det är bara en kostnadsfråga. Att få en IP-Certifiering kostar nämligen för en mobiltillverkare.
Man har två färgval för OnePlus 10T. Jade Green eller Moonstone Black.

Displayen av typen AMOLED har 1080×2412 pixlar och det ger en pixeltäthet på 394 PPI (pixlar per tum). Det är en bra upplösning men den matchar inte många andra avancerade flaggskepps mobiler just nu.
Displayen har bildförhållandet 20:9 så mobilen är mer långsmal och den har en bilduppdaterings frekvens på upp till 120Hz.
Det finns väldigt lite att klaga på här. Färgerna är ljusa och kraftfulla samtidigt som de levererar vacker svärta.
Den största uppgraderingarna när det gäller den här mobiltelefonen är valet av processor. Man har valt att montera in den åttakärniga Snapdragon 8 Plus Gen 1 som erbjuder 30 procent bättre energieffektivitet och 10 procent snabbare grafik jämfört med OnePlus 10 Pro.
Det är bland de mest kraftfulla processorer man kan hittar i en Android mobil och den är sannolikt tillräckligt kraftfull för alla uppgifter man kan tänkas ägna sig åt. Den här telefonen är en absolut best på multitasking och mobilspelande.
Det existerar två olika varianter av den här telefonen. En basmodell med ett RAM minne på 8 GB och ett inbyggt minne på 128 GB eller en variant med ett RAM minne på 16 GB samt ett internminne på 256 GB. Många konsumenter missar dessvärre att det väldigt ofta existerar mer än en variant av en mobiltelefon. Detta kan mycket lätt leda till att man beställer fel variant av den smartphone man har valt. Att endast titta på modell och jämföra pris är med andra ord inte tillräckligt utan man behöver även ha koll på hur mycket RAM minne och internminne man får för pengarna. Att en smartphone är några hundralappar billigare i en butik kan bero på att den som kostar mindre är en sämre variant.
Kom ihåg att det alltid är viktigt att vara en medveten mobilköpare. 
Selfie kameran är på 16 Megapixlar (vidvinkel lins) och på baksidan sitter tre kameralinser på 50 Megapixlar (vidvinkel lins), en kameralins på 8 Megapixlar (ultra vidvinkel lins) samt en Makrolins på 2 Megapixlar. Makrolinsen är som så ofta är fallet nästan värdelös och är sannolikt inte någon som man kommer att använda särskilt ofta.
I bra ljus kommer bilder tagna med den här mobiltelefonen vanligtvis att se skarpa och levande ut med färger som är ganska verklighetstrogna.
Operativsystemet är Android 12 med tillverkarens egna skinn Oxygen 12.1 vilket är ett väldigt populärt skinn hos personer som är mycket intresserade av mobiltefoner.
Batteriet är på 4800 mAh och har stöd för snabbladdning på otroliga 150W. Den modell som säljs i USA har istället snabbladdning på 125W.
Batteritiden på OnePlus 10T är acceptabel, men det är inte något särskilt anmärkningsvärt. Vid vanlig användning räcker batteriet en dag på en laddning.  Laddningshastigheten är däremot inget annat än imponerande. Mobiltlefonen laddar upp till 30 procent på mindre än fem minuter.
Inom 10 minuter ser man en laddning på 60 procent och batteriet laddas helt fullt inom 20 minuter.
Märket OnePlus är fortfarande efter flera år inte allmänt känt hos den stora massan människor utan de som känner till och köper mobiltefoner från OnePlus är personer som är mer tekniskt kunniga och engagerade när det gäller smartphones.
Detta är möjligtvis mobiltillverkaren OnePlus största steg bort från sin entusiastimage. OnePlus 10T är en telefon gjord för massorna men det kanske inte är något dåligt. Det vore väldigt bra om fler får upp ögonen för deras mobiltefoner eftersom man ofta får väldigt mycket mobiltefon för pengarna. 
En OnePlus 10T kostar från 7990 kronor och det må vara en aning billigare än vad vissa andra toppmobiler kostar men det är ingen gigantisk skillnad i pris. 
Min personliga förhoppning är att OnePlus mer och mer ska återgå till att tillverka så kallade flaggskepps dödare. Något de var extremt duktiga på en gång i tiden.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Xiaomi Mi 10 Pro

Tips och tricks. Utvecklarläget.

När är det dags att byta mobiltelefon?